Conform reprezentanților IPJ Ilfov, în ultimii doi ani, respectiv în perioada 2020-2022, agenții de poliție ai Serviciului Rutier Ilfov, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dâmbovița, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea „au documentat activitatea infracțională a unui număr de opt înculpați”. 

Citeste si: Trei jurnaliști au fost uciși, iar mai bine de 30 au fost răniți în Ucraina de la începutul conflictului armat

Inculpații erau cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, tăinuire, conducerea unui vehicul neînmatriculat, complicitate la conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals în declarații, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, fals intelectual în forma instigării și în modalitatea participației improprii, în formă continuată, precum și uz de fals, în formă continuată.

Luni, cele opt persoane au fost trimise în judecată. Unul dintre inculpați este judecat „sub aspectul săvârșirii unui număr de 11.481 de acte materiale”.

Inculpații le prezentau polițiștilor permise de conducere false emise în Spania, Italia și Irlanda 

Verificările oamenilor legii au pornit după ce în perioada 24 iunie 2018-22 martie 2021, doi bărbați, tată și fiu, au fost opriți în trafic, în mod repetat, în timp ce conduceau autovehicule și, de fiecare dată, ar fi prezentat organelor de poliție, permise de conducere false, aparent emise de autoritățile din Spania, Italia

și Irlanda.

Citeste si: Miliardarul Roman Abramovici, sancționat pentru legăturile cu Vladimir Putin

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Anchetatorii spun că „procurarea permiselor de conducere respective ar fi fost intermediată contra cost, de către alți 3 bărbați, iar în scopul falsificării documentelor, unul dintre aceștia, în vârstă de 47 de ani, ar fi procedat la identificarea potențialilor beneficiari, a colectării sumelor de bani de la aceștia, obținerea datelor de identitate și a fotografiilor cu fizionomia beneficiarilor și punerea acestora la dispoziția presupsului falsificator, acesta din urmă, fiind reținut la data de 09 ianuarie a.c., de către polițiștii Serviciului Rutier din Ilfov”, informează Mediafax.

Totodată, bărbatul în vârstă de 47 de ani ar fi facilitat înmatricularea provizorie ori definitivă în România a mai multor autovehicule, utilizând documente falsificate.

10% din masinile inmatriculate intr-un singur an in judetul ilfov au fost puse in circulatie cu acte false

10 la sută din mașinile înmatriculate într-un singur an în județul Ilfov au fost puse în circulație cu acte false- multe dintre ele fiind furate din străinătate. E descoperirea halucinantă făcută de polițiști- care au dat peste o adevărată fabrică de acte false după ce au oprit în trafic șoferi cu permise de conducere contrafăcute. Unul dintre ei- un manelist din Focșani- procurase actele pe numele unui alt manelist- Romeo Fantastik.

Romeo Fantastick, implicat în scandalul actelor false din județul Ilfov?

Unul dintre cei care ar fi procurat de la infractori permis fals e un manelist din Focșani- Marius Mitu- care a fost condamnat în trecut pentru că a condus fără să aibă acest drept.

Actele lui erau de această dată făcute pe numele unui alt manelist- Romeo Fantastik.

Opt persoane au fost trimise în judecată, după ce doi indivizi au fost prinși la volan cu acte false. Numele manelistului Romeo Fantastik se regăsește în dosar

Numele manelistului Romeo Fantastik se regăsește în dosar

Citeste si: Bianca Drăgușanu, însărcinată cu Gabi Bădălău?! Diva i-a aruncat o veste bombă mamei afaceristului: „Sunt atât de fericită”

Practic- indivizii- opt la număr- unii cu legături periculoase cu clanurile interlope din capitală- aveau îndeletniciri precise. Trei dintre ei se ocupau de racolarea potențialilor beneficiari ai documentelor false- strângeau șpaga de la ei- adică mii de euro de persoană- dar și fotografiile cu fizionomia lor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citeste si: Miel mai scump de Paște. Vezi cât va costa carnea de miel anul acesta

Și nu doar permisele erau procurate ilegal- ci și cărțile de identitate sau actele de înmatriculare a mașinilor aduse din Germania.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au trimis dosarul în judecată- toți cei opt suspecți fiind acum după gratii!

Citeste si: Atenție! O nouă înșelătorie circulă prin SMS. Hoții pretind că sunt potențiali angajatori


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si