8 persoane au murit în urma a trei atacuri armate

Două dintre atacuri au avut loc la saloane aflate peste drum una de alta în nordul Atlantei, iar al treilea la aproape 50 de kilometri, în Cherokee. Poliţiştii au arestat şi un suspect, un tânăr de 21 de ani, care este bănuit a fi suspectul în toate cele trei atacuri. Nu s-a stabilit încă niciun motiv pentru atacuri.

Primul atac s-a petrecut în jurul orei 17:00 la Youngs Asian Massage Parlour din Acworth, districtul Cherokee. Două persoane au murit pe loc, iar alte două la spital. Purtătorul de cuvânt al biroului șerifului, căpitanul Jay Baker, a confirmat că victimele erau două femei asiatice, o femeie albă și un bărbat alb și că un bărbat hispanic fusese rănit.

Citeste si: VIDEO| Muncitor român, ucis în Germania

O oră mai târziu, poliția a fost chemată la un aşa-zis jaf la Gold Spa din nord-estul Atlanta. Aici, poliţiştii au dat peste trei femei decedate. În timp ce erau acolo, ofițerii au fost chemați la un spa de peste drum, numit Aromatherapy Spa, unde au găsit o altă femeie împușcată. Șeful poliției din Atlanta, Rodney Bryant, a declarat că victimele erau asiatice. Poliția a spus că Robert Aaron Long, din Woodstock, Georgia, a fost arestat la aproximativ 350 de kilometri sud de Atlanta.

În doar două ore au fost omorâte 8 persoane

Un tânăr de 21 de ani este suspect de aceste crime

Un suspect, Robert Aaron Long, în vârstă de 21 de ani, a fost reţinut după o urmărire, la mai mult de 240 de kilometri sud de Atlanta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Crimă șocantă: Un bărbat și-a omorât mama pentru că femeia i-a zis să nu mai asculte muzică așa de tare

Într-un discurs de joia trecută, preşedintele Joe Biden a condamnat violenţele contra americanilor de origine asiatică, "atacaţi, hărţuiţi, blamaţi şi folosiţi ca ţapi ispăşitori".

Potrivit militanţilor antirasism, resentimentul a fost alimentat de discursul fostului preşedinte Donald Trump, care denumea adesea coronavirusul drept "virusul chinez".

Deşi este dificil uneori să se stabilească motivul xenofob al unui atac, crimele motivate de rasismul anti-asiatic aproape că s-au triplat, de la 49 la 122 anul trecut în 16 oraşe americane, potrivit unui studiu al Center for the Study of Hate and Extremism cu sediul la San Bernardino, în California.

Georgia numără 500.000 de locuitori de origine asiatică, adică puţin peste 4% din populaţia sa, conform Asian American Advocacy Fund, un grup de apărare a drepturilor persoanelor de origine asiatică în SUA.

Sursa: ObservatorNews

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si