Strategiile se referă la îmbunătățirea rafturilor din magazin și ele sunt următoarele:

Folosirea de rafturi modulare pentru un aspect de magazin modern și elegant

O strategie aplicată de oamenii de afaceri este schimbarea planului de amenajare pentru a avea un magazin modern cu aspect modular. Acest stil este creat prin folosirea de sisteme de rafturi modulare care sunt rezistente, anticorozive și durabile.

Ele pot fi instalate în magazin, în zonele cu produse de orice tip sau chiar în spații reci pentru produse congelate, deci și la temperaturi scăzute.

Aceste rafturi pentru magazin pot fi văzute și pe acest site, respectă standardele în vigoare, privind sănătatea oamenilor și siguranța la locul de muncă: https://rafturionline.ro/ro/rafturi-metalice/rafturi-magazin.

Citeste si: A început "nebunia" Black Friday la eMag. Secunda de aur, cel mai vânat moment din Vinerea Neagră

Citeste si: ANAF: Inspectorii de la Antifraudă vor monitoriza tranzacțiile făcute de Black Friday

Traficul în magazin

Pentru a asigura clienților o experiență plăcută în magazin este necesar să facilitați mișcare pe culoare, fără a perturba traficul acestora prin cutii sau produse, ce sunt postate printre rafturi. Oamenii de afaceri apelează la experți pentru a realiza un plan de amenajare detaliat, care să asigure o depozitare adecvată a produselor pe rafturi și păstrarea fluidității bune a traficului în magazin, pe parcursul zilei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De regulă, în magazin sunt mai multe culoare și zone.

În zona din față, clienții merg în mod spontan și de aceea aici traficul este mai mare. O zonă cu trafic redusă a magazinului este de obicei cea din spate, mai puțin frecventată de clienți. Culoarele trebuie să fie destul de spațioase pentru ca oamenii să circule ușor și cu cărucioarele.

Prezentarea produselor și organizarea zonei de vânzare

Această organizare se face corespunzător tehnicilor implementate, dar și prin aplicarea unor strategii prin care produsele să fie prezentate în cele mai bune condiții de vizibilitate clienților. Se folosesc diferite echipamente și rafturi prin care produsele sunt afișate cât mai atractiv și în condiții confortabile pentru clienți, astfel se optimizează și profitabilitatea afacerii, respectiv a magazinului.

O strategie folosită de manageri este așezarea produselor mai scumpe la nivelul ochilor clienților, pentru ca acestea să fie observate întâi de aceștia. Acest lucru ajută printre altele și la creșterea cifrei de afaceri. Produsele care sunt pentru copii sunt așezate mai jos, mai ales la baza rafturilor.

Fără îndoială zona de vânzare trebuie să fie suficient de atractivă pentru că asta poate încuraja clienții să cumpere. Vitrinele de exemplu trebuie să fie și bine iluminate, nu este suficient să aibă o prezentare ordonată a produselor pe rafturi. Oamenii de afaceri care țin cont de asta, fac eforturi să aibă cele mai frumoase vitrine pentru a stârni curiozitatea clienților și a-i încura astfel să intre în magazin și chiar să cumpere ceva din gama de produse prezentate.

În plus, o strategie folosită de ei este reînnoirea în mod frecvent a prezentării produselor și a ofertei din vitrine, sau din anumite rafturi din magazin.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Curiozitatea clienților poate fi stârnită și dacă sunt create spații mici, în care sunt prezentate diferite produse interesante pe rafturi, cum sunt promoțiile sau ofertele din magazin. De asemenea, o strategie este configurarea unor structuri de depozitare mai interesante care să iasă în evidență, cum sunt cele de tip piramidă. Clienții vor fi atrași de acest mod de prezentare, dar și de produsele expuse și prețurile convenabile.

O altă strategie este reprezentată de demonstrațiile de produse, care au un succes garantat în atragerea atenției. Oamenii sunt curioși să încerce gustul unor produse noi și de asta se îndreaptă spre standurile unde se face degustări de sucuri, iaurturi, dulciuri sau alte produse alimentare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si