Ora de iarnă 2022: Pe ce dată trece România la ora standard a Europei de Est?
Ora de iarnă 2022. Află când va trece România la ora standard a Europei de Est!
Ora de iarnă 2022. Schimbarea orei de iarnă se face întotdeauna în ultimul weekend din octombrie, ultima sâmbătă spre duminică.
Trecerea României la ora standard a Europei de Est se va face în ultima duminică a lunii octombrie. Pentru ora de iarnă 2022-2023, în noaptea de sâmbătă 29 spre duminică 30 octombrie, trebuie să dați ceasul înapoi cu o oră.
De asemenea, puteți aștepta până dimineață deoarece majoritatea dispozitivelor electronice se actualizează automat.
Ziua de 30 octombrie va fi cea mai lungă zi din an.
Citeste si: Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an? Anunț important pentru România!
Va avea 25 de ore în loc de 24 de ore. Trecerea la ora de iarnă înseamnă că vom dormi mai mult cu o oră!
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De obicei, schimbarea orei și trecerea la iarnă se face după echinocțiul de toamnă. Atunci când, soarele traversează Ecuatorul ceresc și ajunge în Emisfera Sudică. Echinocțiul de toamnă a avut loc pe data de 22 septembrie.
Totodată, schimbarea orei are loc de două ori pe an, în martie și în octombrie. În luna martie se trece la ora de vară, iar ceasul se dă cu o oră înainte.
Din țările europene, Rusia, Belarus sau Turcia au renunțat la schimbarea orei. În acest an și Senatul american a votat, ca începând din 2023, pe tot teritoriul Statelor Unite să se renunțe la schimbarea orei de două ori pe an, dar legea trebuie să treacă și de Camera Reprezentanților.
Cum poate suferi organismul nostru în urma acestei schimbări?
Odată cu modificarea orei, pot apărea
stări de oboseală și poate fi declanșată scăderea vigilenței, creșterea nivelului de stres, tulburări de somn, perturbarea rutinei zilnice, instalarea asteniei de toamnă.
Simptomele diferă de la o persoană la alta. Printre cele mai frecvente sunt: dificultatea de a ne trezi dimineața, stări de rău, astenie și nervozitate generală.
Citeste si: Ora de iarnă 2022: Tot ce trebuie să știi despre schimbarea orei din acest an