Ora de iarnă 2022. Trecerea la ora de iarnă este din ce în ce mai rară. România va trece la ora de iarnă în ultimul week-end din luna octombrie 2022, când încetează să dau cu o oră înapoi.

Iată ce nu recomandă medici pentru a nu ne confrunta cu probleme, cele mai multe au legătură cu somnul!

Ora de iarnă 2022

Ora de iarnă 2022: Recomandările medicilor pentru a nu avea probleme cu somnul

[Sursa foto: PixaBay]

România trece la ora de iarnă 2022

România va trece la ora de iarnă duminica, pe 30 octombrie, atunci când  ora 04:00 va deveni ora 03:00. Așadar, vom dormi mai mult. 

Ziua de 30 octombrie 2022 va avea 25 de ore și nu 24 cum eram obișnuiți. Pentru a-și aminti cum să regleze ceasurile oamenilor folosesc de cele mai multe ori expresia: „primăvară înainte, toamnă înapoi”.

Citeste si: Când se schimbă ora în România? În weekend trecem la ora de iarnă 2022. Cum trebuie să îți fixezi ceasul

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În mod normal, schimbarea la ora de iarnă se făcea după echinocțiul de toamnă. Atunci când, soarele traversează Ecuatorul ceresc și ajunge în Emisfera Sudică. Echinocțiul de toamnă a avut loc pe date de 22 septembrie. 

Schimbarea orei se face de două ori pe an în martie și octombrie. În martie se trece la ora de vară și ceasul se dă cu o oră înainte.

Ora de iarnă 2022

Ora de iarnă 2022: Recomandările medicilor pentru a nu avea probleme cu somnul

[Sursa foto: PixaBay]

Sfaturile medicilor pentru a nu fi afectați de trecerea la ora de iarnă 2022

În 217, un studiu publicat de Serviciul de Cercetare a Parlamentului European a arătat că nu există niciun beneficiu în schimbarea orei. A fost menționate efecte negative la nivelul sănătății umane, agriculturii și siguranței în traficul rutier. Așadar, schimbarea orei poate perturba ceasul biologic.

Specialiștii că o persoană are nevoie de una sau două săptămâni de la momentul modificării orei până la când organismul uman se obișnuiește cu noul fus orar.

Citeste si: Ora de iarnă 2022. Veste de ultim moment pentru români. Când se schimbă, de fapt, ora în acest an?

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Trecerea la ora de iarnă perturbă somnul și acomodarea unui dormitor mai târziu. Trecerea la ora de iarnă poate provoca scăderi ale performanțelor, concentrării și memoriei, dar și oboseală și somnolență pe timpul unei zile. Pot să mai apară pe lângă lipsa somnului și: astenie, vertij și irascibilitate.

Medicii recomandă să adormim până la ora 22:00 și renunțarea la activitățile suprasolicitante. Evitarea expunerii la lumina albastră artificială de la telefoane și să încercăm să nu trezim în fiecare dimineață la aceeași oră. Dieta este și ea importantă, sunt necesare fructele, legumele și semințele care conțin uleiuri și grăsimi sănătoase. Sunt importante și alimentele ce au acizi grași Omega-3, precum peștele gras și acizii grași Omega-6, mai exact ulei de măsline, floarea-soarelui presate la rece, avocado și nuci, potrivit doc.ro.

Citeste si: Ora de iarnă 2022 România: Momentul mult așteptat a sosit! Iată cum trebuie potrivite celesurile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si