Ora de vară 2021. După ce am intrat oficial în primăvara astronomică, odată cu echinocțiul de primăvară din 20 martie, iar nopțile sunt deja mai scurte decât zilele, mai urmează un singur pas pentru a simți că ne apropiem de sezonul cald: trecerea la ora de vară.

Ora de vară 2021. Momentul în care se face trecerea la ora de vară este ultima zi de duminică din luna martie, iar anul acesta momentul exact este ora 3 (trei) în noaptea de 27 spre 28 martie.

Citeste si: Azi este echinocțiul de primăvară! Când se trece la ora de vară

Ora de vară 2021. Cum se dau ceasurile. Greșeala pe care mulți o fac an de an 

Ceasurile vor fi date înainte în noaptea de 27 spre 28 martie 2021. Ceasurile din România vor fi date cu o oră înainte, adică ora 3 va deveni ora 4. 

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac românii când se face trecerea la ora de vară sunt schimbarea orei încă de la 12 noaptea sau schimbarea orei înapoi, cum se face când trecem la ora de iarnă. Alții uită cu desăvârșire să schimbe ceasurile, dar din fericire cele mai multe dispozitive sunt digitale și se actualizează automat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Citeste si: Un candidat la președinție, răpus de COVID-19 chiar în ziua alegerilor

Ora de vară în 2021. Când dăm ceasurile înainte.  Este posibil să fie ultimul an în care se schimbă ora în România, dată fiind o decizie istorică luată cu doi ani în urmă de Parlamentul european.

Ora de vară 2021. Cum se dau ceasurile. Greșeala pe care mulți o fac an de an 

Citeste si:  Vremea în luna martie 2021. Ce temperaturi ne aduce primăvara

Anul 2021, ultimul în care mai facem trecerea la ora de vară?

Anul 2021 poate fi ultimul an din istorie  în care mai dăm ceasurile înapoi sau înainte. Pe data de 26 martie 2019, Parlamentul European a votat pentru a nu mai schimba ora de două ori pe an. Această decizie urma să intre în vigoare începând cu anul 2021.

Decizia nu se aplică obligatoriu în țările UE.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si