Close sidebar
Close sidebar

Ora de vara, amanata! Cand s-ar putea da ceasul inapoi anul acesta

Este posibil ca anul acesta sa nu mai dam ceasul inapoi pe 25 martie sau cu o ora inainte pe 28 octombrie. Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care indeamna Comisia Europeana sa renunte la aceasta practica.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Decizia vine la initiativa Guvernului Finlandei, care a cerut in repetate randuri eliminarea procedurii de trecere la ora de vara dupa ce  peste 70 de mii de finlandezi au semnat o petitie in acest sens.

In Finlanda, soarele nu apune timp de 73 de zile consecutive pe timp de vara. Iarna, soarele nu rasare timp de 51 de zile in nordul tarii. Schimbarea de la an la an a orei are efecte negative asupra sanatatii oamenilor, sustin finlandezii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Niciun stat membru din Uniunea Europeana nu poate sa renunte insa unilateral la schimbarea orei. Astfel este nevoie de acordul tuturor celor 27 de state membre.

Trecerea la ora de vara in 2018 ar urma sa se faca in data de 25 martie, Apoi, in 28 octombrie, ar urma sa se treaca din nou la ora de iarna, daca Uniunea Europeana nu va decide altfel.

Practica de a da ceasul inainte sau inapoi cu o ora este folosita in peste 100 de tari din lumea intreaga. Romania a adoptat ora de vara in anul 1932.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI