S-au demarat astfel lucrările de reabilitare pe trei dintre cele unsprezece străzi programate pentru acest an. Cele trei străzi vizate în cadrul acestei prime etape sunt Zaharia Macovei, Vasile Vartolomei și Ștefan Augustin Doinaș. Planurile includ lucrări ample la rețeaua de canalizare pluvială, decopertarea străzilor pentru a permite așternerea unui nou strat de fundare și amenajarea de trotuare pietonale și accesuri pentru a îmbunătăți infrastructura pietonală.

De asemenea, se are în vedere integrarea acestor străzi modernizate în rețeaua existentă de străzi și se propune crearea de spații verzi în cazul străzilor Ștefan Augustin Doinaș și Vasile Vartolomei.

Lungimea străzii Zaharia Macovei se ridică la aproximativ 246 de metri, având o lățime de 6 metri, în timp ce valoarea lucrărilor pentru această stradă este de 899.552,73 de lei (fără TVA). Strada Vasile Vartolomei, cu o lungime de 232,26 de metri și aceeași lățime de 6 metri, beneficiază de lucrări estimate la 750.879,74 lei (fără TVA).

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În ceea ce privește strada Ștefan Augustin Doinaș, aceasta se întinde pe o lungime de 271 de metri, cu costurile lucrărilor ajungând la 917.302,55 lei (fără TVA).

oradea lucrari cartier grigorescu2

Oradea: lucrari de modernizare in cartierul Grigorescu

[Sursa foto: oradea.ro]

11 străzi din cartierul Grigorescu vor fi modernizate până la finalul anului 2024

Marcel Dragoș, viceprimarul municipiului Oradea, a subliniat importanța acestor intervenții, menționând că modernizarea infrastructurii rutiere reprezintă o prioritate pentru administrația locală.

În plus, el a confirmat că planurile pentru acest an includ modernizarea a unsprezece străzi în cartierul Grigorescu.

Termenul de execuție al lucrărilor este de patru luni. Cu condițiile meteorologice favorabile din această perioadă, se anticipează că lucrările vor progresa în conformitate cu graficul stabilit.

"Având în vedere condițiile meteo favorabile din această perioadă, au demarat lucrările pe mai multe străzi din oraș. Modernizarea infrastructurii rutiere la nivelul municipiului reprezintă o prioritate pentru administrația locală și în acest an, astfel că ne dorim să asfaltăm cât mai multe străzi.

În primăvara acestui an vom începe lucrări în mai multe zone, de exemplu în cartierul Grigorescu urmează să modernizăm în total 11 străzi pe parcursul anului 2024", a adăugat viceprimarul municipiului Oradea, Marcel Dragoș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si