Severodoneţk, unul din oraşele importante din Donbas aflat încă sub control ucrainean, este "încercuit aproape în totalitate" de forţele ruse şi separatiştii proruşi din Donbas, care încearcă să preia controlul total, a transmis vineri primarul localităţii, Oleksandr Striuk.

Citeste si: Klaus Iohannis: care este "singura variantă acceptabilă" în negocierile dintre Ucraina și Rusia

Potrivit primarului, intervievat de un post ucrainean de televiziune, trupele ruse şi proruse "încearcă să atace oraşul din mai multe direcţii".

Citeste si: Ucraina atacă o navă importantă rusească în Marea Neagră

Deşi o mare parte din cei 100.000 de locuitori ai oraşului au plecat, primarul îşi exprimă regretul că 15.000 dintre ei încă refuză să plece.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

80% din infrastructura orașului, avariată de bombardamente

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Ucraina se așteaptă la o debarcare a trupelor ruse la Odesa

"Nu reuşim să convingem să plece decât zece persoane pe zi", a spus edilul localității din Lugansk, conform Agerpres.

Se dau lupte grele în regiunea Lugansk

Severodoneţk, la fel ca Lisiciansk, oraş din apropiere, este ţinta unor bombardamente ruse de mai multe săptămâni, linia de front apropiindu-se constant.

Cele două oraşe sunt situate în regiunea Lugansk, la aproape 80 de km est de Kramatorsk, devenit centrul administrativ al Donbasului ucrainean de când forţele separatiste proruse au preluat controlul asupra părţii de est a acestui mare bazin de cărbune în 2014.

Primarul localităţii, Severodoneţk, Oleksandr Striuk

[Sursa foto: Twitter]

Armata Ucrainei a respins vineri 11 atacuri ruse în regiunea Donbas, informează The Kyiv Independent.

Sunt atacuri ale Rusiei în fiecare zi, a precizat joi președintele Voldimir Zelenski.

"Astăzi, trupele ruse, ca în fiecare zi a acestui război, au continuat să ne bombardeze oraşele şi oamenii. De exemplu, tradiţionala mea întâlnire de dimineaţă cu armata, cu conducerea Armatei, cu oficiali guvernamentali şi diplomaţi a fost acompaniată de sunetul sirenei antiaeriene. Aceasta este realitatea noastră. Atacuri cu rachete în fiecare zi", a relatat Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si