Bărbat nevaccinat, infectat cu varianta Delta a coronavirusului

Pe data de 29 iulie 2021, la Timișoara, a fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina Delta de COVID-19. Cazul a fost descoperit la un bărbat care nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus şi nici nu are istoric de călătorie în ţări din zona roşie.

”Este vorba de un bărbat care s-a prezentat în UPU la Spitalul Judeţean Timişoara, ulterior s-a secventiat şi constatat că este infectat cu tulpina Delta.

Iniţial, simptomatologia a impus tratarea în spital, dar în final s-a constatat că este suficient tratamentul la domiciliu. Este vorba de o persoană nevaccinata, de vârstă medie, fără istoric de călătorie în zona de risc în ultimele 14 zile sau contact cu persoană pozitivă. În familia bărbatului mai există o persoană pozitivă, dar în cazul acesteia nu există secventiere”, a declarat pentru News.ro medicul Flavius Cioca, directorul DSP Timiş.

Citeste si: Un oraș din China, închis din cauza unui focar de coronavirus

În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore au fost depistate cinci noi cazuri de COVID-19, dintre care patru sunt din Timişoara şi unul în Dumbrăviţa. 39 de pacienţi sunt internaţi în spital, iar şase sunt la Terapie Intensivă. Rata de infectare în Timiş este 0,06 la mie, iar în Timişoara este 0,10 cazuri la o mie de locuitori.

Primul caz de infectare cu tulpina Delta din județul Galați

Joi, 29 iulie 2021, prefectura din Galaţi a confirmat apariția primului caz de infectare din acest judeţ cu tulpina Delta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Conform informațiilor oferite de către reprezentanții Prefecturii Galaţi, este vorba despre un bărbat de 59 de ani, venit din Marea Britanie, în data de 11 iulie, care nu a fost nevaccinat anti-COVID. Acesta s-a carantinat în comuna Tuluceşti imediat după sosire, iar în data de 16 iulie a manifestat simptomatologie specifică infectării cu coronavirus.

Varianta Delta a coronavirusului[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când e posibil să intram în valul 4 al pandemiei de coronavirus. Ce putem face pentru a evita acest lucru

În data de 18 iulie a sunat la 112 şi a cerut ajutor medical, fiind preluat de un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase. Ulterior, în urma analizelor, a venit confirmarea că este infectat cu tulpina Delta. Pacientul este internat la Spitalul de Boli Infecţioase şi are o stare generală bună.

În judeţul Galaţi, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate cu coronavirus 2 persoane, la un număr de 520 de teste efectuate. De la debutul pandemiei, s-au infectat cu coronavirus 27.681 de persoane, dintre care 951 au decedat.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Numărul total de doze de vaccin administrate, începând cu data de 4 ianuarie 2021 la nivel judeţean, este de  207.398. De asemenea, numărul total al persoanelor din judeţul Galaţi care au primit şi a doua doză, până în prezent, este de 96.478.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si