Close sidebar
Close sidebar

Orașul cu cel mai curat aer din România

Iată care este orașul din România cu cel mai curat aer, potrivit Agenției Europene a Mediului!

Alexandra Bercea,

Orașul cu cel mai curat aer din România

[Sursa foto: istock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În urma unei statistici efectuate de Agenția Europeană a Mediului, orașul cu cel mai curat aer din România se află într-un oraș de pe malul Dunării. El se află pe locul 21 în clasamentul european.

Orașul cu cel mai curat aer din România

Galați este orașul cu cel mai curat aer din țara noastră, potrivit unei statistici realizate de Agenția Europeană a Mediului. Orașul de pe malul Dunării se află pe locul 21 în clasamentul european. 

Următoarele orașe din România în care au fost făcute calcule privind poluarea aerului sunt Oradea, situat pe locul 146, și Sibiu, situat pe locul 157.

De asemenea, în clasament mai apar orașele Constanța, pe locul 232, Bacău (261), Botoșani (273), Buzău  (274), Timișoara (281), Brașov (289), Cluj-Napoca (291), Suceava (296), Satu Mare (301), Arad (308), Baia Mare (313), Ploiești (327), Piatra Neamț (329), Tg.Mureș (330) și Iași (340).

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Orașul din România în care se trăiește cel mai bine

Cât de curat este aerul din Capitală?

București se află pe locul 302 în clasamentul european, având un indice de poluare de 15,7, dublu în comparație cu orașul Galați, ce are un indice 7,2, potrivit Capital.ro.

AEM: Peste 1.200 de decese premature la copii, din cauza poluării aerului

În urma unei analize efectuate de Agenția Europeană de Mediu, copiii sunt vulnerabili la nivelurile de poluare a aerului din întregul continent european.

Citește și: VIDEO- Oamenii pot cere despăgubiri dacă se îmbolnăvesc din cauza poluării aerului

Particulele fine de carbon care ajung atmosferă, care provin în principiu de la autoturisme, pot pătrunde în plămâni.

Acestea sunt considerate un grav poluant atmosferic. Sfatul AEM către autorități a fost acela de a se concentra asupra îmbunătățirii calității aerului în jurul școlilor, grădinițelor, instituțiilor sportive, cât și al căilor de transport în comun.

„Particulele fine sunt poluantul aerului cu cel mai mare impact asupra sănătății în ceea ce privește moartea prematură și îmbolnăvirea. Acest instrument se concentrează pe calitatea aerului pe termen lung, deoarece expunerea pe termen lung la poluarea aerului provoacă cele mai grave efecte asupra sănătății”,  susțin reprezentanții Agenției Europene a Mediului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI