In ciuda numeroaselor studii de fezabilitate si a expertizelor, autoritatile nu au facut nimic. Pana acum, nu s-a realizat nicio lucrare de consolidare a versantului.

Iar previziunile specialistilor sunt sumbre. Ei atrag atentia ca in cazul unui cutremur de peste 6,5 magnitudine, versantul s-ar putea prabusi.

„În urma unor măsurători din satelit s-a descoperit că multe zone de-a lungul Falezei prezintă deplasări destul de accentuate, de exemplu zece milimetri deplasare în plan orizontal, în termen de o lună”, a declarat prof.

univ. dr. ing. Manole-Stelian Şerbulea, coordonatorul expertizei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Ce spun românii după turul întâi: De la "Îngrozitor" și "N-am auzit de Călin Georgescu până azi" până la "Vrem schimbare"- antena3.ro

Citeste si: Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate parțiale: Georgescu pe primul loc, Lasconi urcă pe locul doi- wowbiz.ro

Desi studiile devzaluie o realitate alarmanta, primaria a aprobat in continuare proiecte de constructii in partea de sus a Falezei, in ciuda faptului ca expertii recomanda o zona de protectie de cel putin 80 de metri.

Cititi analiza integrala pe adevarul.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si