Orașul din România cu cea mai curată apă.   Dacă nu știai până acum, te informăm că în România există un oraș cu cea mai curată apă și se spune că are și puteri miraculoase asupra sănătății. 

Orașul din România cu cea mai curată apă: Are puteri miraculoase pentru sănătate

Dacă doriți terapie prin apă, trebuie să știți că în România găsiți un asemenea loc.

Stațiunea balneară din Băile Tușnad este una specială și mulți oameni o laudă.

Stâncile vulcanice din munții Harghitei se compun din andezite, iar depunerile de calcar de aici s-au produs datorită efectelor cauzate de diferitele ape minerale. Astfel, formațiunile vulcanice ale Tușnadului au contribuit din plin la evoluția stațiunii.

Citește și: VIDEO- Portul Tomis a fost invadat de meduze din specia ”aurelia aurita”

În prezent, Băile Tușnad dețin peste 50 de izvoare de apă minerală, cu temperaturi între 18 și 24 de grade Celsius. Acestea pot fi folosite în curele interne, dar și externe și au proprietăți recunoscute și de medici.

Băile Tușnad, deși cea mai mică stațiune balneoclimaterică din țara noastră, a devenit cunoscută de-a lungul timpului pentru peisajele de vis și pentru izvoarele vindecătoare. Mai mult, aici se află și cel mai curat lac din întreaga lume cu singura plantă carnivoră din România..

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De asemenea, se mai știe că este locul unde a fost vindecat, prin miracolul apelor, un fiu de cioban grav bolnav. 

Citește și: Bijuteriile din aur și diamante, bijuterii atemporale, reprezintă o achiziție sigură și veșnică

Lacurile colorate ale României: Descoperă frumusețea și curiozitățile celor mai spectaculoase lacuri naturale

România este o țară cu o diversitate naturală impresionantă, iar lacurile sale colorate sunt unele dintre cele mai spectaculoase și fascinante atracții pe care le poți descoperi. Aceste lacuri, cu nuanțe care variază de la verde smarald la albastru intens, îți oferă o experiență vizuală de neuitat și te poartă într-o lume a curiozităților și frumuseților naturale.

În acest articol, vom explora  unele dintre  cele mai remarcabile lacuri colorate ale României  și vom descoperi poveștile și caracteristicile care le fac atât de speciale.

Lacul Bâlea

Situat în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2034 de metri, Lacul Bâlea este un lac glaciar deosebit de frumos și unul dintre cele mai vizitate locuri din România.

Culoarea sa albastru-verzuie strălucitoare și peisajul muntos care îl înconjoară atrag anual mii de turiști. Lacul poate fi accesat în timpul verii prin Transfăgărășan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, sau cu telecabina din stațiunea Bâlea Cascadă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Tipuri de pavaje pentru terase, grădini și alei

Acest lac fascinant, aflat în Munții Ciomad, județul Harghita, are o culoare verde-smarald și este înconjurat de un decor pitoresc. Se spune că apa lacului are proprietăți vindecătoare datorită mineralelor și izvoarelor termale care se află în apropiere.

Lacul Roșu

Lacul Roșu, cunoscut și sub numele de „Lacul Ucigaș” datorită legendei sale tragice, este cel mai mare lac natural de baraj din România. Acesta se află în apropiere de Cheile Bicazului, în județul Harghita. Lacul își trage numele de la culoarea sa roșiatică, cauzată de sedimentele de oxid de fier. Peisajul sălbatic, format din trunchiuri de copaci înecați și stânci spectaculoase, conferă locului o atmosferă misterioasă și captivantă.

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este unic în Europa Centrală și de Est, fiind singurul lac de crater vulcanic din regiune. Acest lac fascinant, aflat în Munții Ciomad, județul Harghita, are o culoare verde-smarald și este înconjurat de un decor pitoresc. Se spune că apa lacului are proprietăți vindecătoare datorită mineralelor și izvoarelor termale care se află în apropiere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si