În ceea ce privește orașul în care se trăiește cel mai bine, acesta este Cluj-Napoca. Orașul este în fruntea listei orașelor cu calitatea cea mai înaltă a vieții, potrivit unui raport emis de Comisia Europeană.

De asemenea, datele arată o ascensiune semnificativă a nivelului de trai în acest oraș, fiind confirmate îmbunătățiri notabile cu privire la calitatea vieții.

Care sunt principalele motive pentru care Cluj este orașul în care se trăiește cel mai bine?

În ceea ce privește principalele motive pentru care Cluj este orașul în care se trăiește cel mai bine, acestea sunt următoarele. Oamenii care locuiesc în acest oraș sunt împliniți datorită nivelului crescut de siguranță, al eficienței transportului public și al posibilităților de a găsi oportunități de angajare remarcabile.

Cluj Napoca

De asemenea, împreună cu orașul din Transilvania, localități din Danemarca, Olanda, Polonia, Germania, Portugalia, Elveția, se clasează în topul listei, fiind evidențiate principalele caracteristici deosebite.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Potrivit raportului pentru Calitatea Vieții, au fost analizate 83 de orașe din Uniunea Europeană, fiind incluse București, Cluj-Napoca și Piatra Neamț. Doar cei care locuiesc în Cluj se declară mulțumiți de mediul de viață, fiind clasat pe locul 9 din 10, alături de metropole, de exemplu Zurich, Copenhaga, Stockholm și Geneva.

Mai mult decât atât, evidențiind o creștere cu privire la nivelul de trai, Cluj este pe locul 9, depășind alte orașe europene. De asemenea, se înregistrează o îmbunătățire semnificativă față de situația din anul 2019.

Citește și: Investiții masive în infrastructura stradală din Cluj-Napoca: 16.2 milioane de Euro

Cluj-Napoca, denumit și ,,Capitala Transilvaniei''

Cluj-Napoca mai este cunoscut ca și ,,Capitala Transilvaniei''.

Își trage rădăcinile din perioada romană, fiind păstrat un mozaic istoric diversificat. Străzile pietruite și clădirile cu arhitectură de epocă amintesc de o moștenire culturală bogată, fiind o mărturie a influențelor maghiare, germane și românești.

Citește și: VIDEO- New York Rolls, desertul celebru pe internet. O cofetărie din Cluj a fost asaltată de clienții care doreau acest preparat

Cluj-Napoca servește ca un epicentru cultural, găzduind numeroase evenimente artistice, festivaluri și expoziții.

Prin teatre, muzee și galeriile de artă, sunt oferite o varietate de experiențe culturale. Mai mult decât atât, străzile pline de viață sunt animate de artiști stradali și festivaluri de muzică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si