În județul Suceava se ascunde un orășel plin de istorie și o adevărată comoară turistică pentru oricine decide să îl viziteze. Peisajele sale minunate taie respirația oricui pășește în acest paradis natural.

Iată motivele pentru care ar trebui să incluzi această destinație pe lista locurilor pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață.

Orașul din România cu o frumusețe aparte pe care trebuie să-l vizitezi

Orașul special din țara noastră este Broșteni, un loc în care cei ce ajung vor găsi peisaje minunate, locuri pline de istorie și de povești incredibile și, mai mult decât atât, acest loc le poate oferi turiștilor momente de relaxare profundă. 

brosteni

Broșteni a devenit oraș în anul 2004.

[Sursa foto: PixaBay]

Orășelul este înconjurat de păduri bogate, care se întind pe o suprafață de 43.000 de hectare, iar 36.000 dintre acestea sunt rezervații naturale.

Ion Creangă a îndrăgit foarte mult satul Broșteni și ca drept dovadă, celebra operă a sa, „Amintiri din copilărie” vorbește despre cum arăta această perlă a țării noastre în vremurile de demult.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Şi satul Broşteni fiind împrăştiat, mai ca toate satele de la munte, nu se ruşinau lupul şi ursul a se arăta ziua – miazamare prin el; o casă ici, sub tihăraia asta, alta dincolo de Bistriţă, sub altă tihăraie, mă rog, unde i-a venit omului îndemână să şi-o facă , spunea Ion Creangă despre Broșteni.

Broșteni a devenit oraș în anul 2004.

Bucăți din istoria orașului Broșteni. Ce ne poate atrage în acest loc?

Orășelul Broșteni a fost menționat prima dată în documentele istorice din anul 1488, pe când domnitorul Ștefan cel Mare a donat Mănăstirii Voroneț proprietatea care includea Broșteniul.

Până în anul 1807, Broșteniul a fost parte a Braniștei Voronețului, timp în care logofătul Constantin Balj a achiziționat proprietatea unde oamenii se ocupau de lucruri simple cum ar fi vânătoarea, creșterea animalelor și exploatarea lemnului, conform click.ro

În acest oraș regăsim Biserica muzeu „Ion Creangă”, construită complet din lemn în anul 1970. Turiștii pot admira diverse exponate cu o vechime de peste 150 de ani și pot intra într-un film trecut, luând cumva parte la ceea ce era odată în acest loc superb.

brosteni

Orășelul este înconjurat de păduri bogate, care se întind pe o suprafață de 43.000 de hectare.

[Sursa foto: Pixabay]

Pe lângă atracțiile orașului, așa cum spuneam anterior, turiștii se pot aventura prin pădurile dese pentru a lua o pauză de la haosul de zi cu zi și pentru a se reconecta cu natura. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În zonă există și izvoare minerale cu proprietăți terapeutice.

„Broşteni este una din bijuteriile din Ţara Dornelor. De la mici plimbări pe traseele din păduri, la vizite pe care le pot face la Biserica de lemn, pot veni până în Durmoxa să se bucure de peisajele extraordinare din mijlocul naturii, pot vizita chiar şi cerbii”, a explicat președintele OMT Tara Dornelor, Mihaela Cohârță pentru observatornews.ro

În acest colțișor de rai, cazările pornesc de la 150 de lei pe noapte, potrivit unei platforme pentru rezervarea cazărilor online.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si