Close sidebar
Close sidebar

Orasul in care chiria costa 1 euro pe luna! Nimeni nu are voie sa mareasca pretul

Pare o gluma, dar exista un oras in care poti inchiria un apartament cu mai putin de un euro pe an. Chiriile nu s-au mai schimbat aici de sute de ani.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Fuggerei este un cartier din Augsburg, in sudul Germaniei, construit in urma cu aproape 500 de ani de Jakob Fugger "cel bogat", unul dintre cei mai influenti bancheri ai vremii. Scopul sau a fost sa le ofere o casa celor care nu isi permiteau acest lucru, iar chiria impusa de el in 1520, echivalentul de astazi a 88 de euro centi pe an, nu a fost niciodata modificata, arata businessmagazin.ro.

Una din conditiile puse celor 142 de locuitori din Fuggerei este sa se roage, de trei ori pe zi, pentru sufletul si bunastarea bancherilor. Portile cartierului se inchid la 10 seara, iar cine intarzie trebuie sa plateasca o amenda cuprinsa intre 50 de euro centi si un euro.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Jakob Fugger a pus bazele unui fond caritabil care sa finanteze cheltuielile acestui complex rezidential; 500 de ani mai tarziu, cea mai mare sursa de venituri este reprezentata de biletele de 4 euro achizitionate de turistii care vor sa vada cu ochii lor Fuggerei.

Jakob "cel bogat" a fost, din multe puncte de vedere, varianta medievala a bancherului de succes de pe Wall Street. El a batut monede pentru Vatican, a condus comertul cu mai multe condimente si a finantat campania prin care regele spaniol Carlos al V-lea a devenit imparatul Imperiului Roman in 1519.

La mijlocul secolului al XIV-lea, Jakob Fugger era unul dintre cei mai bogati oameni din Europa.

El a lasat mostenire familiei peste 7 tone de aur si mai multe afaceri, unele dintre acestea existand si astazi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI