Ei bine, in apropiere de Sevilla, aproximativ 2.750 de persoane locuiesc in aceasta „utopie socialista”, sub coordonarea primarului Juan Manuel Sánchez Gordillo, devenit un „Robin Hood spaniol”.

Oraselul Marinaleda functioneaza ca

o cooperativa comuna, unde lucreaza toti cetatenii. Fiecare angajat este platit cu 1.200 de euro pe luna. Totodata, oamenii care doresc sa se mute in acest loc primesc o casa gratis, daca indeplinesc urmatoarele conditii: au o familie si sunt rezidenti ai acestui oras de cel putin 2 ani, noteaza The Mirror.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Guvernul din Andaluzia, regiunea de care apartine satul, ofera gratuit materialele necesare pentru construirea locuintelor.

"Trebuie sa ne regandim valorile, ca societate de consum, precum si valoarea pe care o acordam banilor, egoismului si individualismului.

Marinaleda este un exemplu mic, dar dorim ca aceasta experienta sa se extinda in intreaga lume”, a declarat Juan Manuel Snachez Gordillo.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si