Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Cătălin Toma demarat o discuție despre transportului şcolar şi a menționat că nu pot fi decontate cheltuielile elevilor pentru că Ministerul Transporturilor nu a emis normele de aplicare a legii care prevede gratuitatea transportului şcolar.
„Avem o mare problemă: decontarea transportului şcolar. Este o chestiune foarte delicată. Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme. Suntem la stadiul în care eu am discutat cu cei trei: Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei.
Problema este că toată lumea a spus faceţi, decontaţi, adică asumaţi-vă, dar răspunsul concret de la Ministerul Dezvoltării este că o să facem digitalizare, ceea ce este şi indicat pentru că legea aşa prevede, în sensul că vom avea card, copilul când urcă în maşină este aparatul care face transferul de date către consiliul judeţean şi avem decontare. Legea este în vigoare şi noi, autorităţile publice locale şi judeţene, nu suntem în posibilitatea să decontăm.
Aşteptăm găsirea unei soluţii cât mai rapid, la nivel central, şi de aceea vă rog, domnule preşedinte Orban, să treceţi pe agenda dumneavoastră această chestiune”, a afirmat Cătălin Toma, la întâlnirea regională de sâmbătă privind Mecanismul de rezilienţa şi redresare, precum şi oportunităţile pentru accesarea fondurilor europene şi bugetul pentru anul 2021, de la Focşani.
Ce spune liderul PNL despre decontarea transportului școlar al elevilor? Când va fi posibil acest lucru
Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că ministerele Dezvoltării, Transporturilor şi Educaţiei trebuie să ajungă la o înţelegere pe această temă.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
„Acolo problema este simplă: trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entităţi: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi Ministerul Educaţiei. Ei acolo trebuie să se înţeleagă la bani, cum se zice, mai puţin la proceduri. La prima şedinţă a coaliţiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect”, a mai adăugat Orban.
Citeste si: Raluca Turcan, anunț important despre o nouă creştere a alocaţiilor pentru copii