Întrebat despre un proiect de ordonanţă de urgenţă privind alegerile anticipate, Orban a spus că există un astfel de proiect.

Citeste si: VIDEO| Negocieri dure pentru dărâmarea Guvernului Orban. PSD e sigur de victorie

"Împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile anticipate, alegeri parlamentare anticipate. La ora actuală în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate, se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul

dizolvării Parlamentului este de 90 de zile, ca atare este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate", a afirmat Orban.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ludovic Orban, atac dur la adresa Gabrielei Firea: „A demonstrat că e şi mai proastă decât Oprescu ca şi primar”

El a spus că nu cunoaşte forma finală a ordonanţei pentru a putea preciza despre ce termen est vorba.

Întrebat, de asemenea, dacă va fi adoptată o ordonanţă privind alegerea primarilor în două tururi, Orban a spus că pentru aceasta s-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

Citeste si: Fiul lui Ludovic Orban a fost scandalagiu în școala primară! Acum este student la Matematică

"Cum să dăm ordonanţă de urgenţă când am angajat răspunderea pe un proiect de lege privind algerea primarilor în două tururi?", a susţinut Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si