Close sidebar
Close sidebar

Premierul Orban, clarificări despre închiderea școlilor. Cursurile NU vor fi suspendate

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Botoşani, că şcolile care vor găzdui secţii de votare vor fi închise o zi sau două, însă cursurile nu vor fi suspendate, ci vor fi susţinute online.

Razvan Ilie,

Premierul Orban: Cursurile nu vor fi suspendate

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul Ludovic Orban a precizat că o decizie privind numărul de zile în care școlile vor fi închise pentru elevi va fi luată în cursul zilei de luni.

″Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat sâmbătă premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Febra albă la copii. Ce greșeală gravă trebuie să eviți

Anterior, premierul Orban a declarat că după alegerile locale va fi nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare, dar că deocamdată nu a fost luată o decizie la nivel naţional privind desfăşurarea online a cursurilor.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator

“Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online.

Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Un celebru rocker român a învins COVID-19! ”Mentalitatea de învingător l-a făcut pe basistul nostru, Dragoș Docan, să câștige acest război cu virusul morții!” EXCLUSIV

În București, școlile ar putea fi închise 4 zile

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat vineri că școlile din țară se vor închise vineri, luni și marți, în timp ce în București măsura se va lua pentru 4 zile- joi, vineri, luni și marți.

Alegerile locale vor avea loc duminica viitoare, urmănd a fi organizate peste 18.000 de secţii de votare, cele mai multe în unităţi de învăţământ.

Citeste si: VIDEO- Crimă șocantă după un triunghi amoros

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Școlile din Capitală care găzduiesc secții de votare pentru alegerile locale din 27 septembrie vor avea cursurile suspendate în perioada 24-29 septembrie. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

„Ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare”, anunță Prefectura Capitalei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI