”Nu a existat niciodată o dispoziţie care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a se da plan de amenzi”, a afirmat Orban.

”Am avut dialog extrem de serios cu cei care conduc Ministerul Afacerilor Interne, cu cei care conduc Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră, iar cuvântul de ordine care a fost dat către poliţişti a fost măsură, politeţe, o abordare cât de poate de serioasă a necesităţii implementării  măsurilor luate.

Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziţie care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a de da plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local, am solicitat conducerii instituţiilor din subordinea MAI să corecteze astfel de situaţii şi atunci când se dă o amendă sau se ia decizia de constituire a unui dosar penal să se facă cu motive extrem de solide şi extrem de serioase”, a afirmat primul ministru, marţi seară, într-o intervenţie la TVR.

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică neagă că ar exista un ”scenariu 5” al pandemiei de coronavirus

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Acesta spune că discutat mult cu oficialii MAI şi, în acest context spune că a pus accentul pe prevenţie că a solicitat ”să nu se dea amendă din prima”, să de dea avertismente şi doar în cazuri de încălcare ”foarte clară, foarte severă, cu bună ştiinţă” a regulilor să se dea amenzi.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban reafirmă ideea că anul şcolar nu va fi îngheţat: Nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate

De asemenea, premierul a afirmat că respinge ”campania” care se face în spaţiul public,  conform căreia autorităţile care acţionează în domeniu ordinii publice fac abuzuri, el spunând că ”trebuie respectate regulile”.

Citeste si: Exclusiv Știrilekanald: Reportaj în zona roșie de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si