Premierul Ludovic Orban a declarat marţi, la Alexandria, că deciziile referitoare la următoarele etape ale majorării pensiilor vor fi luate în funcţie de evoluţia economiei.

"Începând de astăzi, cresc pensiile. Guvernul a decis creşterea punctului de pensie şi, începând cu luna septembrie, se plătesc pensiile crescute; punctul de pensie a crescut cu 14%, atât ne-am permis din resursele care există. Orice decizie ulterioară o vom lua în funcţie de evoluţia economiei", a declarat Orban.

Citeste si: Descoperire îngrijorătoare despre noul coronavirus. Mai importantă decât vârsta este...

Cinci milioane de pensionari primesc bani în plus

Creșterea cu 14% a punctului de pensie intră astăzi în vigoare. Prin urmare, aproximativ cinci milioane de pensionari din România vor avea veniturile mai mari începând cu această lună. Cu această majorare, punctul de pensie ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, însemnând o creștere cu 177 de lei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Andra Volos de la „Puterea Dragostei” s-a făcut de râs. Bruneta are probleme cu dantura, iar fanii au observat totul

Punctul de pensie este un element utilizat în calcularea pensiei. Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

Premierul Orban: "Este doar o recomandare" 

Întrebat dacă va ţine cont de poziţia exprimată de Consiliul Fiscal referitoare la renunţarea la majorările ulterioare şi indexarea punctului de pensie doar în funcţie de evoluţia inflaţiei în anul 2021, premierul a răspuns: "Este doar o recomandare".

Citeste si: Județul care a depășit Capitala în bilanțul noilor cazuri de coronavirus. Zi neagră pentru România

Pensiile ar fi trebuit să crească cu 40 la sută de la 1 septembrie, potrivit unei legi adoptate în guvernarea PSD, dar criza economică determinată de pandemie a făcut imposibilă această creștere, ce ar fi fost oricum dificil de realizat, potrivit specialiștilor, chiar și în condiții de normalitate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si