Solicitarea vine în contextul în care „primăriile, poliția, Direcțiile de Sănătate Publică – aplică neunitar deciziile luate prin Ordonanțe Militare, iar șoferii fără simptome sunt trimiși automat în autoizolare 14 zile, deși ar trebui excluși de la această măsură”, se arată în comunicatul UNTRR.

UNTRR arată că șoferii „sunt urmăriți de poliție, amenințați cu amenzi și trimiși în izolare, deși Ordonanțele Militare nu prevăd acest lucru”.

„În condițiile în care la nivel național avem o criză de șoferi și în contextul crizei coronavirus, cei rămași ar trebui susținuți și încurajați și nu hărțuiți de autoritățile locale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Noi restricții în România. Vela: ”Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor zeci de ani”

UNTRR solicită Guvernului revizuirea Ordonanței Militare nr. 4 din 29.03.2020, prin excluderea clară a conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care realizează transporturi internaționale de la măsurile de izolare/carantinare, dacă aceștia nu prezintă simptome asociate noului coronavirus(COVID-19)”, se mai arată în comunicat.

Totodată, transportatorii avertizează că lanțul de aprovizionare va fi blocat și vor apărea consecințe grave asupra sistemului medical și furnizării de alimente.

Citeste si: România ridică în opt zile un spital de campanie pentru a face faţă afluxului de bolnavi de covid-19

„Dacă transportul rutier de mărfuri se oprește, tot lanțul de aprovizionare se va bloca, cu consecințe grave asupra sistemului medical și furnizării de alimente și echipamente populației.

Într-un timp foarte scurt, vor fi mai multe victime din cauza blocării economiei decât va produce noul coronavirus în următoarele 90 de zile”, potrivit sursei citate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si