VEZI TEXTUL ORDONANȚEI MILITARE 8, INTEGRAL AICI

Vela a anunțat o nouă ordonanță militară

”Sunt conștient că mă adresez unui popor creștin și moral. Stând în casă și respectând restricțiile vom intra mai repede în normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. Știu că vă doriți să mergeți la Biserică în noaptea de Înviere, dar e mai bine să stăm acasă ca să evităm explozia cazurilor
Am suplimentat numărul patrulelor”, a spus Vela.

Apicultorii şi persoanele care se ocupă cu pescuitul comercial sunt exceptate de la aplicarea restricţiilor de circulaţie- una dintre măsurile anunțate.

”Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei a apicultorilor spre/dinspre locaţia stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calităţii de apicultor se face cu adeverinţa ce cuprinde codul de stupină eliberată de oficiile judeţene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calităţii de apicultor şi a proprietăţii asupra stupilor. (3) Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei pentru achiziţia de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule şi servicii de reparaţii auto”, se arată în Ordonanță.

De asemenea, Vela a anunțat că interdicţia referitoare la zborurile pe relaţia Spania este prelungită.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020. (2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale”, a mai precizat Vela.

Pieţele agro-alimentare vor rămâne deschise.

Se interzice, pe perioada stării de urgenţă, suspendarea activităţii serviciilor sociale pentru bătrâni, copii sau pentru alte persoane vulnerabile.

"Sunt conştient că mă adresez unui popor majoritar creştin. Au venit peste noi momente mai grele şi mai tulburi decât ne imaginam vreodată. Stând în casă şi respectând recomandările autorităţilor vom reuşi să intră mai repede în normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii, ştiu că aţi dori să fiţi la biserică în Noaptea de Înviere şi la masă cu cei dragi a doua zi. Vom acorda o atenţie deosebită respectării prevederilor legale în această perioadă pentru că nu ne dorim să ne confruntăm cu o explozie a numărului de îmbolnăviri”, a spus Vela.

Ordonanţa militară 8 prevede că în zilele de joi, vineri şi sâmbătă dinainte sărbătorilor religioase care urmează luna aceasta operatorii economici şi pot prelungi programul de funcţionare în funcţie de necesităţi.

Citeste si: Angela Merkel, anunț de ultimă oră: ”Există multe feluri de a da dovadă de solidaritate”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Numărul deceselor provocate de coronavirus se ridică la 248, joi fiind anunţate alte 17 persoane care au murit în urma infecţiei cu coronavirus.

Citeste si: Familiile victimelor de COVID-19 sunt nevoite să dea șpagă pentru a lua sicriul acasă: „Mi-au vândut mortul cu 100 de lei”

Încă 441 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând joi la 5202, cele mai multe, 1.487, fiind în Suceava. Judeţele Hunedoara, Neamţ şi Timiş au depăşit 200 de cazuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si