Penisurile, crucile si craniile celor de la Baraka au socat publicul de la Festivalul Revolution din Timisoara. Ei au primit un spatiu la Muzeul Satului Banatean si au inceput cam tarziu sa-si monteze instalatia. Ar fi trebuit sa puna afise ca expozitia este interzisa publicului sub 18 ani, dar acestea au fost de negasit, iar parintii care s-au dus cu copiii acolo au fost revoltati. S-a discutat chiar si la nivel de Consiliu Judetean, una dintre institutiile care a finantat festivalul.

„Eu am cerut celor de la Revolution, pentru ca acel spatiu a fost de comun acord la dispozitia lor pentru festival, sa demonteze. Nu am absolut nimic cu artistii contemporani, dar nu mi s-a parut potrivit ca intr-un cadru in care sunt foarte multi copii sa ne trezim ca vin si privesc sule. Noi am dat o anumita suma de bani sa aduca spectacol artistic, formatii, samd. Am primit foarte multe sesizari de la parinti”, ne-a declarat Adrian Negoita, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Timis.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cei de la Baraka spun insa ca publicul le-a devorat expozitia si dau vina tot pe public pentru cele intamplate.

„Era de asteptat ce s-a intamplat. Noi, ca Baraka, am mai trecut prin treaba asta si anul trecut cu sicriul de la ANAF, care a rezistat doua zile, acum a rezistat doua ore. Urmeaza sa vedem ce este de facut, daca trebuie totul strans, am strans o parte din instalatie.

Instalatia era acoperita dintr-o platforma acoperita cu «dildo-uri», plantate ca niste ciupercute, era cumva simulat contextul de cimitir, in care central domina un personaj cu o masca de gaze, un hibrid ca la Baraka. Lucrurile erau foarte profunde, de fapt, era vorba de sexualitatea care ne inconjoara. Oriunde ne orientam privirea suntem sufocati sexual, lumea incearca sa descopere tot mai mult tot felul de parti ale corpului”, ne-a explicat Mihai Toth, din partea grupului artistic Baraka.

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si