În ultimele două săptămâni, cazurile s-au dublat în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina. ONU îndeamnă autoritățile să grăbească vaccinarea.

Citeste si: OMS: Europa, într-o situaţie de ''încetare a focului'' care ar putea conduce la încheierea pandemiei de COVID-19

OMS îndeamnă testarea rapidă și purtarea măștii

Declarația oficialului OMS vine într-un moment în care mai multe țări europene au sugerat ca luna viitoare, restricțiile privind COVID-19 să se relaxeze, dacă numărul zilnic de infecții continuă să scadă.

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă testarea rapidă și purtarea măștii. Mai mult de atât, a precizat că peste 165 de milioane de cazuri COVID-19  au fost înregistrate până în prezent în regiunea europeană a OMS, cu 25.000 de decese în ultima săptămână.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății face noi recomandări

,,Nu este momentul să renunțăm la măsurile despre care știm că funcționează în reducerea răspândirii COVID-19”

„În fața valului Omicron și cu Delta încă circulând pe scară largă în Est, această situație este îngrijorătoare și nu este momentul să renunțăm la măsurile despre care știm că funcționează în reducerea răspândirii COVID-19”, a declarat Kluge.

Acesta a făcut apel la guverne să examineze motivele locale pentru ratele scăzute de vaccinare.

„Mai puțin de 40% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan au finalizat seria de vaccinuri COVID-19”, a mai spus el.

Citeste si: Omicron supraviețuiește mai mult pe piele și pe plastic decât variantele anterioare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si