Close sidebar
Close sidebar

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ şocant privind coronavirusul

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă țările să retesteze pneumonii suspecte de la finalul anului trecut, deoarece ar putea descoperi cazuri timpurii de COVID-19.

A.M.S.,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ şocant privind coronavirusul

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Îndemnul OMS vine după ce un doctor din Franța a confirmat o infectare cu noul coronavirus din decembrie, cu o lună mai devreme decât primul caz oficial. Purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății a spus că informația nu este surprinzătoare.

    Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al OMS a afirmat că "ar fi grozav dacă toate țările care au avut cazuri suspecte de pneumonii în ultimele luni, fie decembrie, fie noiembrie, le-ar verifica pentru COVID-19. Nu este surprinzător, deoarece primele cazuri de COVID-19 au avut simptome de la începutul lunii decembrie, așa că este posibil ca oameni infectați din Wuhan să fi călătorit atunci și în alte țări".

    Ieri, Agenția de Sănătate Publică a Suediei, care coordonează răspunsul la pandemie, a spus că a identificat un caz încă din noiembrie.

    Citeste si: Când intră bursele elevilor pe card. Anumite categorii de copii urmează să primească o sumă mai mică. Care este motivul?- kanald.ro

    Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

    Citeste si: Ce mesaj i-a transmis Putin lui Donald Trump în ziua reîntoarcerii la Casa Albă și de ce ne privește și pe noi- antena3.ro

    China ar fi știut încă de la mijlocul lunii noiembrie că un nou coronavirus circulă prin Wuhan, dar a ascuns informația, a scris presa internațională care citează un raport prezentat liderilor comuniști de la Beijing, conform digi24.ro.

    Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ şocant privind coronavirusul

    Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro

    Citeste si: Emilia Ghinescu: "Mă retrag în mine atunci cand mi-e dor". Artista își deschide inima în fața fanilor. Ce sentimente o încearcă- radioimpuls.ro

    Citeste si: Ce mesaj i-a transmis Putin lui Donald Trump în ziua reîntoarcerii la Casa Albă și de ce ne privește și pe noi- antena3.ro

    O analiză genetică efectuată pe mostre prelevate de la peste 7.500 de persoane care au contractat COVID-19 sugerează că noul coronavirus s-a răspândit rapid în lume la finalul anului trecut şi se adaptează la gazdele sale umane, au anunţat miercuri oamenii de ştiinţă, citaţi de Reuters.

    Un studiu al cercetătorilor de la Institutul de Genetică de la University College London (UCL) a descoperit aproape 200 de mutaţii genetice recurente ale noului coronavirus- SARS-CoV-2- care, potrivit oamenilor de ştiinţă, demonstrează că acesta poate evolua pe măsură ce se răspândeşte în rândul oamenilor.



    Francois Balloux, profesor la UCL şi cosemnatar al studiului, a declarat că rezultatele demonstrează că o mare proporţie a diversităţii genetice la nivel mondial a SARS-CoV-2 este prezentă în toate ţările cele mai afectate. Acest lucru sugerează că virusul a fost transmis pe scară largă în jurul lumii de la începutul acestei epidemii.

    "Toate virusurile suferă mutaţii în mod natural. Mutaţiile în sine nu sunt un lucru rău şi nu există nimic care să sugereze că SARS-CoV-2 suferă mutaţii mai rapid sau mai lent decât era de aşteptat", a explicat Balloux. "Deocamdată nu putem spune dacă SARS-CoV-2 devine mai mult sau mai puţin letal şi contagios", a adăugat specialistul.

    Peste 3,68 de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial, iar 256.000 au murit, conform unui bilanţ Reuters.

    Infecţiile au fost raportate în peste 210 ţări şi teritorii de la primele cazuri identificate în China, decembrie 2019.

    Concluziile echipei de la UCL, publicate miercuri în jurnalul Infection, Genetics and Evolution, confirmă că virusul a apărut la sfârşitul anului 2019, potrivit lui Balloux, înainte de a se răspândi rapid pe tot globul.

    Studiul nu a putut confirma punctul de plecare exact al epidemiei.

    Echipa condusă de Balloux a analizat genomurile a peste 7.500 de mostre de virus de la pacienţi infectaţi la nivel mondial. Rezultatele se adaugă unui număr tot mai mare de dovezi potrivit cărora virusurile SARS-CoV-2 au un strămoş comun de la sfârşitul anului 2019, sugerând că acesta a fost momentul în care virusul a trecut de la o gazdă animală la om.

    Acest lucru înseamnă că este foarte puţin probabil ca virusul care cauzează COVID-19 să fi circulat în rândul oamenilor cu mult timp înainte de a fi detectat pentru prima oară, a spus Balloux.

    Un studiu efectuat de cercetători francezi şi publicat la începutul acestei săptămâni a descoperit că un pacient din această ţară a fost diagnosticat cu COVID-19 într-un spital din regiunea Paris la 27 decembrie, cu aproape o lună înainte ca Franţa să confirme primele cazuri.

    Citeste si: Cine va trebui să completeze declaraţia pe proprie răspundere după data de 15 mai?

    Citeste si: Coronavirus: Descoperirea momentului vine din Italia

    Citeste si: Virgil Musta: Aerul condiționat poate fi o sursă de contaminare

     

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI