Aceștia au mai spus că dacă nu vor primi răspuns nici de această dată din partea guvernului, vor fi nevoiți să obțină dreptatea prin căi legale: ”În cazul în care nici acum nu primim vreun răspuns şi semn de cooperare din partea autorităţilor Statului, ne vedem nevoiţi să încercăm să ne obţinem dreptate prin căi legale şi alte acţiuni, pe care, din dorinţa de colaborare, nu le-am făcut până acum”.

Citeste si: Câți oameni s-au infectat după evenimentele-pilot de la Cluj și București

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Printre organizațiile care s-au adresat guvernului, se numără și: Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale (AROC), Patronatul Companiilor de Tehnică în Evenimente (PaCTE),  Asociaţia Serviciilor de Ticketing (AST), Asociaţia pentru Teatru, Film, Muzică şi Dans (MUZE) şi Asociaţia Lucrătorilor în Industria Spectacolelor (ALIS).

Solicitări către Guvern și Președinție, fără răspuns

Încă din martie 2020, AROC a cerut Guvernului, dar și președintelui Klaus Iohannis măsuri care să prevină și să salveze eventualele probleme din acest domeniu, cauzate de pandemia de coronavirus, însă fară răspuns.

AROC: „Am fost păcăliţi cu o redeschidere a evenimentelor”. 

Reprezentanții acestor organizații susțîn că: „Am fost păcăliţi cu o redeschidere a evenimentelor, în realitate un miraj care a părut că o relaxare în ochii publicului larg, dar pentru noi, oamenii care chiar trăim din aceste proiecte, e o corvoadă”. 

Citeste si: Florin Cîțu a transmis de ce a fost prelungită starea de alertă: „Aceste restricţii pe care le impunem nu ne salvează de pandemie”

Acești au reacționat  și la declarațiile lui Dan Barna, prin care acesta spunea că pentru a stimula campania de vaccinare, ar trebui restricţionat şi mai tare accesul la evenimente: „Domnule Dan Barna, cât credeţi că sectorul cultural mai poate încasa lovituri după lovituri? Cât mai continuăm şarada asta în care evenimentele şi activităţile culturale sunt considerate cel mai periculos factor de răspândire a virusului şi în egală măsură cel mai potent stimulent al campaniei de vaccinare?”.

Sectorul cultural, printre cele mai afectate din cauza pandemiei

De la începutul pandemiei provocată de  cornoavirus, sectorul cultural a fost unul dintre cele mai afectate. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si