Oscar 2023.  Filmul „Everything Everywhere All At Once” a fost câștigătorul ediției. Acesta a obținut Oscarul pentru: cel mai bun film, cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bun actriță în rol secundar, cel mai bun actor în rol secundar, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu originial.

Top 3 filme care au luat premii anul acesta

Filmul "Everything Everywhere All at Once" a fost câștigătorul celei de-a 95-a gale de decernare a premiilor Oscar.

Pelicula regizată de cineaştii Daniel Kwan şi Daniel Scheinert a câştigat şapte trofee, inclusiv la categoria "cel mai bun lungmetraj".

Oscar 2023. Top 3 filme care au luat premii anul acesta

Oscar 2023. Top 3 filme care au luat premii anul acesta

Filmul se încadrează într-o combinație de comedie şi film SF. Povestea filmului este despre proprietara americano-chineză a unei spălătorii, care trebuie să facă faţă unui audit din partea fiscului. Mai mult de atât, se luptă cu atacatori veniţi din universuri paralele.

Un alt film premiat a fost „All Quiet on the Western Front”/„Nimic nou pe frontul de vest”, al germanului Edward Berger. Pelicula vorbește despre viaţa în tranşee a soldaților germani din Primul Război Mondial.

Oscar 2023. Top 3 filme care au luat premii anul acesta

Oscar 2023. Top 3 filme care au luat premii anul acesta

Acesta a câștigat patru premii Oscar: premiul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional, cea mai bună coloană sonoră, cea mai bună scenografie şi cea mai bună imagine.

Citește și: Premiile Oscar 2023. Care este cel mai bun film desemnat în gala premiilor Oscar?

Filmele „Avatar: The Way of Water” şi „Top Gun: Maverick” au fost recompensate la categoriile „cele mai bune efecte vizuale”, respectiv „cel mai bun sunet”.

Lista câștigătorilor la Oscar 2023

Michelle Yeoh  este prima actriță de origine asiatică, premiată cu Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin. Aceasta are o carieră formată de mai mulți ani. De asemenea, s-a remarcat în filme de arte marţiale şi în pelicule de acţiune, precum "Crouching Tiger Hidden Dragon" şi "Yes, Madam".

Oscar 2023. Top 3 filme care au luat premii anul acesta

Oscar 2023. Top 3 filme care au luat premii anul acesta

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Doamnelor, nu lăsaţi pe nimeni să vă spună vreodată că aţi trecut de prima tinereţe. Tuturor acelor copii, băieţi şi fete, care arată ca mine şi care ne privesc în această seară, le spun că acest premiu este o sursă de speranţă şi de posibilităţi", a declarat Michelle Yeoh, la Gala Oscar.

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal este Brendan Fraser. Acesta a interpretat un bărbat gay diagnosticat cu obezitate morbidă, care încearcă să reia legătura cu fiica lui înstrăinată în filmul "The Whale". 

Brendan Fraser este cunoscut pentru filme populare, precum "George of the Jungle" şi "The Mummy''. Acesta a petrecut ultimul deceniu, din cauza anumitor probleme de sănătate și familiale, departe de lumina reflectoarelor. Revenirea sa a fost una remarcabilă, odată cu victoria de la Gala Oscar.

Oscar 2023. Top 3 filme care au luat premii anul acesta

Oscar 2023. Top 3 filme care au luat premii anul acesta

"Mi-am început cariera în această industrie în urmă cu 30 de ani şi succesul cu siguranţă că nu a fost uşor pentru mine, dar era ceva pe care nu l-am apreciat în acea vreme, până când a dispărut", a declarat Brendan Fraser.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar este Ke Huy Quan.

Acesta a interpretat rolul soţului protagonistei din "Everything Everywhere All at Once". 

Oscar 2023. Top 3 filme care au luat premii anul acesta

Oscar 2023. Top 3 filme care au luat premii anul acesta

Acesta a jucat în filme precum "Indiana Jones and the Temple of Doom" şi "Tretăriihe Goonies". În urmă cu câțiva ani, a renunțat la actorie din cauza lipsei de oportunităţi la Hollywood pentru actorii asiatici.

"Călătoria mea a început pe o barcă. Am petrecut un an într-o tabără pentru refugiaţi şi, cumva, am ajuns pe cea mai mare scenă de la Hollywood. Se spune că poveşti precum aceasta se petrec doar în filme. Nu-mi vine să cred că mi se întâmplă chiar mie. Acesta este visul american", a declarat Ke Huy Quan,la Gala Oscar.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Oscar 2023, ținutele ”Așa Nu”

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si