Marți dimineață, 24 octombrie 2023, o femeie care a fost răpită de gruparea islamistă din Gaza, eliberată luni seara, a susținut mai multe declarații de presă la Tel Aviv. 

Femeia de 85 de ani „a trecut prin iad”

Yocheved Lifshitz, bunică și mamă, în vârstă de 85 de ani, a declarat că în timpul captivității din Gaza, aceasta a ,,a trecut prin iad".

De asemenea, aceasta a spus că va depăși aceste momente nefericite. 

Citește și: Alți doi ostatici eliberați de Hamas. Statul Qatar, implicat în posibila eliberare a 50 de ostatici cu dublă cetățenie

Potrivit spuselor acesteia, teroriștii erau conștienți de valoarea pe care o au ostaticii. În acest caz, ca monedă de negociere, s-au preocupat de sănătatea și igiena lor.

"Eram cinci (ostatici) și pentru fiecare dintre noi era câte un 'Dumnezeu'. Erau femei ostatice iar (cei din Hamas) știau despre igiena feminină și s-au îngrijit de acest aspect.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Nu voiau să se răspândească boli. Ne-au fost date medicamente iar cei răniți au fost îngrijiți de paramedici. Le-au fost date antibiotice", a declarat Yocheved Lifshitz.

Citește și: Ziua 19 de război în Israel. Ministrul israelian al Apărării afirmă că războiul este în fază incipientă. ,,Pregătiți-vă pentru sarcinile care vor veni, războiul abia începe''

Femeia a vorbit în ebraică, așezată într-un scaun cu rotile.

Fiica sa a tradus în limba engleză.

Yocheved Lifshitz: ,,M-am ales cu vânătăi în timpul transportului"

Aceasta a fost transportată cu capul pe o parte a vehiculului, în timp ce picioarele sale atârnau de cealaltă parte, potrivit declarațiilor fiicei sale.

"Am fost răpită pe motocicletă, în timp ce (teroriștii) se îndreptau spre Gaza", a povestit Yocheved Lifschitz, care a fost însoțită de fiica sa în timp ce a oferit declarații jurnaliștilor.

"A fost dureros. Eu stăteam întinsă pe o parte, pe motocicletă. M-am ales cu vânătăi în timpul transportului", a continuat Lifshitz.

Citește și: Alți doi ostatici eliberați de Hamas. Statul Qatar, implicat în posibila eliberare a 50 de ostatici cu dublă cetățenie

Mai mult decât atât, ea a spus că a fost coborâtă într-o "rețea imensă" de tuneluri, similare unei pânze de păianjen. Cei răpiți de Hamas erau ținuți acolo, potrivit Antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si