Ostropel de pui. Este un preparat tradițional românesc care nu necesită un timp prea mare de pregătire și nici efort. Pentru ca preparatul să iasă ca la carte, trebuie să ținem cont de câteva sfaturi. Este un preparat unic ce nu se aseamănă cu nicio altă mâncare de pe glob. Pentru a pregăti ostropelul de pui avem nevoie de mai multe pulpe de pui, în funcţie de numărul de porţii pe care vrem să le pregătim, roşii sau suc de roşii, usturoi, ceapă, ulei, pătrunjel, sare şi piper.

 Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii
Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

Citeste si: Halucinant! Și-a batjocorit fiica în casa donată de Gigi Becali
Citeste si: Familia Alexandrei Măceşanu, o nouă plângere penală în cazul Caracal: ”Este revoltător și ilegal!”

Ostropel de pui. Ingrediente:

-Cinci pulpe de pui cu os;
-Un kilogram de roşii coapte bine;
-Ceapă-două bucăţi;
-O căpăţână de usturoi;
-Sare şi piper, după gust;
-Foi de dafin, cimbru;
-Ulei-100 de mililitri;
-Pătrunjel.

Ostropel de pui. Secretul unui preparat delicios: ordinea corectă în care adăugăm ingredientele

Citeste si: Cum a câştigat Adelina Pestriţu primii săi bani! Vedeta era studentă şi a fost premiată de Cătălin Măruţă! FOTO

Citeste si: O tânără de 16 ani din Vâlcea s-a aruncat de la etajul 4

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Primul pas este să curăţăm şi să tocăm mărunt ceapa, pe care o vom prăji apoi în ulei la foc moderat. Când ceapa dă semne că începe să se caramelizeze, adăugăm usturoiul tăiat rondele. Peste acestea adăugăm pulpele de pui tăiate în două, punem puţină sare şi piper, după gust, apoi foile de dafin.

Pulpele de pui le vom lăsa să se prăjească cu celelalte ingrediente la foc moderat timp de 15-20 de minute. Vom pune apoi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe, amestecând continuu ingredientele pentru a se crea sosul atât de cunoscut al ostropelului. Dacă roşiile pe care le folosim nu sunt foarte zemoase, putem adăuga un pahar de apă, dar numai dacă apreciem că este absolut necesar. ”După ce am adăugat şi roşiile, vom lăsa ingredientele la foc moderat timp de 25-30 de minute, astfel încât să se lege sosul şi să se pătrundă carnea”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine. Putem pune un capac peste recipientul în care gătim ostropelul pentru a reduce din timpul de preparare, iar după ce închidem focul, vom adăuga pătrunjelul tocat mărunt.

 Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii
Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Ostropel de pui. Mămăliga nu trebuie să lipsească de lingă acest preparat tradișional românesc. O puteți pregăti în paralel pentru a se servi lângă o porție de ostropel de pui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si