Frumos ambalati, cu nuca, rahat, mac sau cacao, simpli sau impletiti, de toate marimile si formele, cozonaci pentru toate gusturile au umplut rafturile magazinelor.
Din compozitiei lipsesc laptele si ouale. Pe etichete scrie negru pe alb: cozonacii industriali sunt plini de amidon din porumb, lapte praf, gluten din grâu, drojdie comprimata, arome sintetice, indulcitori artificiali, conservanti, coloranti- toti extrem de periculosi pentru sanatate.
De obicei, cumparatorii nu verifica si compozitia.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Nutritionistii spun ca acesti cozonaci sunt nocivi si pot provoca probleme serioase de sanatate.
Dacă vreți să îi faceți în casă, nu uitati sa folositi faina integrala sau fainuri fara gluten: de hrisca, mei, naut, soia, cocos, migdale. Multi cumparatori sunt constienti de pericol si recunosc ca isi risca sanatatea cu bunastiinta.
Asociatia pentru Protectia Consumatorilor a analizat in laborator 31 de sortimente de cozonac, pe care le gasim in supermarketuri.
Nu mai putin de 30 de aditivi alimentari toxici pentru organism s-au gasit in compozitia produselor testate.