Cumparator: "Aleg de regula cele deschise la culoare. visiniu deschis, cred ca sunt un pic mai naturale."

Le consumam mai ales in perioada postului, sunt gustoase si sanatoase credem noi! Adevarul este insa complet altul!

Mirabela Dumitrache, reporter Kanal D: "Am ajuns sa mancam masline vopsite! Nu este o gluma, ci realitatea.

Am facut un simplu test. Am pus doua tipuri de masline in pahare diferite, pline cu apa. Dupa aproximativ 5 minute rezultatul incepe sa se vada."

Cum adica, maslinele sunt vopsite?! Ca sa fie mai ieftine, producatorii le cumpara crude, nu asteapta sa se coaca in mod natural, iar apoi sunt lasate la oxidat in......

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Costel Stanciu, presedinte APC: "In urma administrarii a doua substante chimice: gluconatul feros si lactatul feros. Ele sunt recoltate crude, sunt tratate cu acesti doi aditivi alimentari si innegrite artificial."

Iar rezultatul se vede in apa, dupa numai 5 minute.

Mirabela Dumitrache, reporter Kanal D: "Aici, apa incepe sa capete un aspect negru, incepe sa se coloreze, iar aici ramane destul de limpede ca la inceput. Asa ne putem da seama care sunt vopsite si care sunt naturale."

Alarmant este ca cele doua substante care dau culoare maslinelor ne pun grav sanatatea in pericol!

Costel Stanciu, presedinte APC: "Atat lactatul feros cat si gluconatul feros contin fier.

Fierul in organism nu face decat sa stimuleze dezvoltarea bacteriilor patogene si a virusurilor din stomac. Poate degrada si mucoasa stomacala, se ajunge pana la cancer gastric."

Specialistii spun ca maslinele naturale pot fi recunoscute dupa aspect. Cautati-le pe cele care par stafidite si nu pe cele mari si perfect rotunde. Daca preferati maslinele la borcan sau conserva, cititi cu atentie eticheta. Producatorii sunt obligati sa specifice toate substantele adaugate.

Si, alta recomandarea a medicilor! Mai ales pentru diabetici!

Florin Balanica, medic: "Cand vorbim de masline, vorbim de grasimi. Deci, daca vom consuma zilnic si in cantitati mari masline, asociate cu alte tipuri de grasimi, fara dubiu ca nu este sanatos."

Cu alte cuvinte, echilibru in toate!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si