Close sidebar
Close sidebar

Otrava din farfurie: cum sunt vopsite maslinele

Le mancam cu placere. Ne gandim ca sunt naturale si ne protejeaza sanatatea. Nu stim ca, producatorii ne pacalesc la culoare! Cu un simplu test, oricine ii poate prinde insa cu maslinele vopsite!

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cumparator: "Aleg de regula cele deschise la culoare. visiniu deschis, cred ca sunt un pic mai naturale."

Le consumam mai ales in perioada postului, sunt gustoase si sanatoase credem noi! Adevarul este insa complet altul!

Mirabela Dumitrache, reporter Kanal D: "Am ajuns sa mancam masline vopsite! Nu este o gluma, ci realitatea. Am facut un simplu test. Am pus doua tipuri de masline in pahare diferite, pline cu apa. Dupa aproximativ 5 minute rezultatul incepe sa se vada."

Cum adica, maslinele sunt vopsite?! Ca sa fie mai ieftine, producatorii le cumpara crude, nu asteapta sa se coaca in mod natural, iar apoi sunt lasate la oxidat in......

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Costel Stanciu, presedinte APC: "In urma administrarii a doua substante chimice: gluconatul feros si lactatul feros. Ele sunt recoltate crude, sunt tratate cu acesti doi aditivi alimentari si innegrite artificial."

Iar rezultatul se vede in apa, dupa numai 5 minute.

Mirabela Dumitrache, reporter Kanal D: "Aici, apa incepe sa capete un aspect negru, incepe sa se coloreze, iar aici ramane destul de limpede ca la inceput. Asa ne putem da seama care sunt vopsite si care sunt naturale."

Alarmant este ca cele doua substante care dau culoare maslinelor ne pun grav sanatatea in pericol!

Costel Stanciu, presedinte APC: "Atat lactatul feros cat si gluconatul feros contin fier.

Fierul in organism nu face decat sa stimuleze dezvoltarea bacteriilor patogene si a virusurilor din stomac. Poate degrada si mucoasa stomacala, se ajunge pana la cancer gastric."

Specialistii spun ca maslinele naturale pot fi recunoscute dupa aspect. Cautati-le pe cele care par stafidite si nu pe cele mari si perfect rotunde. Daca preferati maslinele la borcan sau conserva, cititi cu atentie eticheta. Producatorii sunt obligati sa specifice toate substantele adaugate.

Si, alta recomandarea a medicilor! Mai ales pentru diabetici!

Florin Balanica, medic: "Cand vorbim de masline, vorbim de grasimi. Deci, daca vom consuma zilnic si in cantitati mari masline, asociate cu alte tipuri de grasimi, fara dubiu ca nu este sanatos."

Cu alte cuvinte, echilibru in toate!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI