Ouă de Paște. Opt culori pe care le poți obține natural. Cum să vopsești ouă cu sfeclă, foi de ceapă și bicarbonat
Ouă de Paște. Cei care vor să folosească variante naturale în locul vopselelor găsite în magazine, pentru a colora ouăle de Paşti, au la dispoziţie ingrediente naturale. Iată cum poți obține culori naturale!
Ouă de Paște. Roşu – cu foi de ceapă. Păstrează foile şi „cămăşile” cepelor roşii curăţate, pe care le fierbi împreună cu ouăle timp de o jumătate de oră sau chiar o oră. Cu cât foloseşti mai multe foi de ceapă şi cu cât laşi ouăle la fiert mai mult timp, cu atât vei obţine o culoare mai puternică. Dacă foloseşti o cantitate mai mică de foi, vei obţine o nuanţă de mov sau lila.
Ouă de Paște. Mov – cu suc de struguri. Lasă ouăle fierte în suc de struguri. În cazul în care îţi doreşti o nuanţă pastel, adaugă două linguriţe de zeamă de lămâie în apa deja colorată albastru violet.
Ouă de Paște. Verde – cu bicarbonat. Înainte de a lăsa ouăle la vopsit într-un bol cu apă în care ai pus la fiert flori de violete, adaugă o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.