In articol:
Ouă de Paște. Roşu – cu foi de ceapă. Păstrează foile şi „cămăşile” cepelor roşii curăţate, pe care le fierbi împreună cu ouăle timp de o jumătate de oră sau chiar o oră. Cu cât foloseşti mai multe foi de ceapă şi cu cât laşi ouăle la fiert mai mult timp, cu atât vei obţine o culoare mai puternică. Dacă foloseşti o cantitate mai mică de foi, vei obţine o nuanţă de mov sau lila.
Citeste si: Ouă de Paște. Greșeala pe care mulți o fac atunci când cumpără ouă. Ai observat vreodată acest detaliu?
Roz – cu sfeclă roşie. Lasă ouăle fierte foarte tare la vopsit în suc de fructe de merişor sau în zeamă de sfeclă murată.
Ouă de Paște. Mov – cu suc de struguri. Lasă ouăle fierte în suc de struguri. În cazul în care îţi doreşti o nuanţă pastel, adaugă două linguriţe de zeamă de lămâie în apa deja colorată albastru violet.
Citeste si: Ouă de Paște. Cum se fierb corect? Multă lume face această greșeală
Galben – cu şofran. Într-o cană cu apă fiartă, adaugă o linguriţă de turmeric şi o jumătate de linguriţă de oţet.
Albastru – cu violete. Peste noapte, lasă ouăle fierte în apa în care ai adăugat flori de violete.
Citeste si: Ouă roșii vopsite natural: Rețeta-minune pentru Paște pe care trebuie să o păstrezi
Ouă de Paște. Auriu închis – cu ceapă galbenă. Fierbe ouăle tare, în apa în care ai adăugat coji şi foi de ceapă galbenă uscată.
Maro – cu oţet şi cafea. Într-o cană cu apă fiartă, adaugă o lingură de cafea instant şi o jumătate de linguriţă de oţet.
Citeste si: Baiț miel. E rețetă grecească pentru masa de Paște
Ouă de Paște. Verde – cu bicarbonat. Înainte de a lăsa ouăle la vopsit într-un bol cu apă în care ai pus la fiert flori de violete, adaugă o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.