Close sidebar
Close sidebar

Ouă de Paște. Opt culori pe care le poți obține natural. Cum să vopsești ouă cu sfeclă, foi de ceapă și bicarbonat

Ouă de Paște. Cei care vor să folosească variante naturale în locul vopselelor găsite în magazine, pentru a colora ouăle de Paşti, au la dispoziţie ingrediente naturale. Iată cum poți obține culori naturale!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Ouă de Paște. Roşu – cu foi de ceapă. Păstrează foile şi „cămăşile” cepelor roşii curăţate, pe care le fierbi împreună cu ouăle timp de o jumătate de oră sau chiar o oră. Cu cât foloseşti mai multe foi de ceapă şi cu cât laşi ouăle la fiert mai mult timp, cu atât vei obţine o culoare mai puternică. Dacă foloseşti o cantitate mai mică de foi, vei obţine o nuanţă de mov sau lila.

    Citeste si: Ouă de Paște. Greșeala pe care mulți o fac atunci când cumpără ouă. Ai observat vreodată acest detaliu?

    Roz – cu sfeclă roşie. Lasă ouăle fierte foarte tare la vopsit în suc de fructe de merişor sau în zeamă de sfeclă murată.

    Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

    Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

    Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

    Ouă de Paște. Mov – cu suc de struguri. Lasă ouăle fierte în suc de struguri. În cazul în care îţi doreşti o nuanţă pastel, adaugă două linguriţe de zeamă de lămâie în apa deja colorată albastru violet.

    Citeste si: Ouă de Paște. Cum se fierb corect? Multă lume face această greșeală

    Galben – cu şofran. Într-o cană cu apă fiartă, adaugă o linguriţă de turmeric şi o jumătate de linguriţă de oţet.

    Albastru – cu violete. Peste noapte, lasă ouăle fierte în apa în care ai adăugat flori de violete.

    Citeste si: Ouă roșii vopsite natural: Rețeta-minune pentru Paște pe care trebuie să o păstrezi

    Ouă de Paște. Auriu închis – cu ceapă galbenă. Fierbe ouăle tare, în apa în care ai adăugat coji şi foi de ceapă galbenă uscată.

    Maro – cu oţet şi cafea. Într-o cană cu apă fiartă, adaugă o lingură de cafea instant şi o jumătate de linguriţă de oţet.

    Citeste si: Baiț miel. E rețetă grecească pentru masa de Paște

    Ouă de Paște. Verde – cu bicarbonat. Înainte de a lăsa ouăle la vopsit într-un bol cu apă în care ai pus la fiert flori de violete, adaugă o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI