El a spus ca acum câteva luni, la investirea Guvernului, a cerut un lucru simplu- sa termine cu aceasta topaiala fiscala, iar acest lucru nu s-a intâmplat. "Marea revolutie fiscala aduce unui om inca 3 lei in plus, este caraghios. Promisiunea PSD-ALDE ca va creste salariul este falsa", a spus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a spus ca acum câteva luni, la investirea Guvernului, a cerut un lucru simplu- sa termine cu aceasta topaiala fiscala, iar acest lucru nu s-a intâmplat.

"România traveseza o perioada de crestere economica. In sine, este o veste foarte buna cresterea economica, record chiar in Uniunea Europeana UE, dar aceasta crestere are vulnerabilitati care treb cunoscute- cresterea se bazeaza preponderent pe consum si astfel de crestere nu e vazuta ca o crestere sustenabila. Lipseste o parte esentiala pentru o crestere economica sanatoasa- investitiile", a declarat Iohannis, la Cotroceni.

El a spus ca lipsa investitiilor este un semnal foarte ingrijorator si ca investitiile au scazut semnificativ, fata de aceeasi perioada a anului trecut, si in domeniul privat, dar si in sectorul public, scaderea fiind cu 20%.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Investitiile straine au scazut cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si mai ingrijorator, au scazut nepermis de mult investitiile publice. Ele au scazut cu peste 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si nici anul trecut nu au fost chiar grozave", a precizat el.

Presedintele a spus ca, de semenea, exista o situatie "foarte ciudata"- economia creste si veniturile fiscale scad. "In loc sa avem mai multi bani la buget, culmea, avem mai putini bani la buget.(...) Un exemplu graitor- se stie ca performanta incasarii veniturilor fiscale se masoara in procent din PIB. In acest an, colectarea a ajuns la un minim istoric de 25% din PIB, fata de cât ne-am propus acum câtiva ani, 35%. 25% este extrem de putin si acest lucru trebuie sa ne ingrijoreze pe toti", a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus ca Guvernul se comporta precum un om care câstiga tot mai mult si se imprumuta tot mai mult, lasând datoriile pe seama copiilor si nepotilor.
Presedintele Klaus Iohannis a mai spus ca pachetul de masuri fiscale anuntat de Guvern nu reprezinta clamata revolutie fiscala si se transforma intr-o bulversare fiscala.

"Guvernul a anun'at un pachet de masuri fiscale, se pare ca zilele acestea va intra in discutia Guvernului. De aceea fac declaratia de azi, pentru ca acest pachet nu e clamata revolutie fiscala, ci se va transforma intr-o bulversare fiscala", a spus Iohannis.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Presedintele a mai spus ca "marea revolutie fiscala facuta de PSD- ALDE" va aduce unui om inca 3 lei in plus.
"Este caraghios. Si eu imi doresc sa câstige oamenii mai mult. Dar promisiunea PSD ALDE ca prin transferul contributiilor si scsderea impozitului creste venitul este pur si simplu falsa. Creste cu 0,1%. Creste putin mai mult salariul minim, pentru ca a fost modificat. De ce e nevoie de aceasta mega-topaiala fiscal-bughetara?", a adaugat Iohannis, relateaza News.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si