Barbatul suferea de mai multe afectiuni, printre care si ciroza, si se internase de mai multe ori la Spitalul „Sfantul Pantelimon”. Saptamana trecuta s-a internat pentru tratament, iar vineri o asistenta i-a facut o transfuzie de sange din grupa gresita.

Imediat, barbatului i s-a facut rau si spre seara a fost transferat la Spitalul Floreasca, unde a si murit, scrie DIGI24.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Purtatoarea de cuvant a Spitalului „Sfantul Pantelimon”, Florina Mitoiu, a precizat ca asistenta care a facut transfuzia gresita a fost suspendata din functie. Aceasta a realizat greseala pe care a facut-o in timpul transfuziei, cand starea pacientului s-a deteriorat, a oprit transfuzia si a început manevrele de resuscitare.


„Nu pacientul care a primit sangele avea nevoie de acest sange. Era sange total incompatibil. S-a stopat, a fost resuscitat, stabilizat, iar a doua zi a fost dus la Floreasca unde s-a si produs decesul, in zilele urmatoare."
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si