Close sidebar
Close sidebar

Pacient al Spitalului "Sfantul Pantelimon", mort din cauza unei transfuzii gresite de sange

Un barbat in varsta de 66 de ani care era internat la Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Capitala, a murit in urma unei transfuzii gresite de sange.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Barbatul suferea de mai multe afectiuni, printre care si ciroza, si se internase de mai multe ori la Spitalul „Sfantul Pantelimon”. Saptamana trecuta s-a internat pentru tratament, iar vineri o asistenta i-a facut o transfuzie de sange din grupa gresita. Imediat, barbatului i s-a facut rau si spre seara a fost transferat la Spitalul Floreasca, unde a si murit, scrie DIGI24.

Purtatoarea de cuvant a Spitalului „Sfantul Pantelimon”, Florina Mitoiu, a precizat ca asistenta care a facut transfuzia gresita a fost suspendata din functie. Aceasta a realizat greseala pe care a facut-o in timpul transfuziei, cand starea pacientului s-a deteriorat, a oprit transfuzia si a început manevrele de resuscitare.
„Nu pacientul care a primit sangele avea nevoie de acest sange. Era sange total incompatibil. S-a stopat, a fost resuscitat, stabilizat, iar a doua zi a fost dus la Floreasca unde s-a si produs decesul, in zilele urmatoare.
"

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI