Pacientei i s-a făcut o autogrefă, transplant cu propriile celule stem. “Am realizat un transplant autolog. Este o procedură care se realizează în anumite afecţiuni hematologice, ca o consolidare a răspunsului obţinut prin tratamentul chimioterapic şi în care se recoltează celulele stem înainte de a se face procedura de autotransplant. Celulele stem au fost recoltate din sângele periferic”, spune conferenţiar universitar dr. Horia Bumbea, medicul coordonator al compartimentului de Transplant Medular.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Doamna B.N., în vârstă de 41 de ani, din judeţul Teleorman, a fost diagnosticată în urmă cu doi ani cu mielom multiplu. “Diagnosticul a fost mielom multiplu, care a recăzut după prima linie de tratament şi după primul autotransplant. A necesitat reluarea tratamentului, cu un regim de linia a doua pe care noi l-am efectuat aici, în Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi, pentru consolidarea si îmbunătăţirea răspunsului terapeutic, a trebuit să se aplice al doilea autotransplant şi pe care l-am efectuat aici, în Compartimentul de Transplant Medular al
Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, şi ne bucurăm că l-am putut face la scurt timp de la ultimul tratament”, a mai spus dr. Horia Bumbea. Transplantul a decurs foarte bine şi a fost posibil cu implicarea deosebita a medicilor, asistenţilor şi infirmierelor din secţie.
Pacienta a fost internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pe 12 noiembrie, ea aflându-se în îngrijire medicală de doi ani. A făcut primul autotransplant la o altă unitate medicală de stat din Capitală şi, ulterior, a fost urmărită de medicul curant de la SUUB.
“Aveam dureri de spate şi în urma investigaţiilor medicale am aflat că trebuie să fac transplant de măduvă. Vreau să mulţumesc întregului personal medical de aici din Spitalul Universitar. Domnul doctor Bumbea şi doamna doctor Marinescu sunt nişte oameni cu suflet mare. Un medic care-şi face meseria cu atâta pasiune transmite încredere şi pacientului şi asta am simţit şi eu. Mă simt foarte bine acum, abia aştept să ajung acasă la familia mea.
După acest transplant vreau să stau liniştită, nu o să mai merg la serviciu şi am să mă răsfăţ. Atât vreau. Pentru că acum sănătatea mea e cea mai importantă”, a spus doamna B.N. la externare.
Pacienta va reveni la control peste o lună şi va fi evaluată periodic.