Pacienta de 240 de kilograme care a fost refuzată de mai multe spitale atunci când a avut nevoie de internare a murit. Starea sa se degradase considerabil în ultimele ore de viață. 

Ea a murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Botoșani la vârsta de 59 de ani.

Citește și: O femeie din Botoșani, care cântărește 240 de kilograme, a fost internată în spital abia după 12 ore. Dialog halucinant între medicii spitalului: „Nu pot să aduc salteaua de la mine de acasă”

Femeia supraponderală, refuzată de mai multe spitale, a murit

Pacienta care a sfârșit tragic, sub ochii medicilor, a fost transferată de la Dorohoi în urmă cu câteva zile. În tot acest timp starea ei a continuat să se deterioreze pentru ca, în final, să rezulte decesul. 

După ce a fost transportată cu ajutorul a 14 persoane, femeia a fost internată în secţia medicală II a Spitalului Judeţean. Ulterior, aceasta a fost trasferată la Terapie Intensivă în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Inițial aceasta a fost internată la Dorohoi, după ce a fost refuzată de trei spitale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Supraponderalii vor să primească un grad de confort mai ridicat în avion: „Toți pasagerii de talie mare ar trebui să aibă un loc gratuit suplimentar sau chiar două sau trei”

Starea femeii se înrăutățise din cauza transportului și a afectării organelor din cauza stratului de grăsime din unele zone.

„Starea pacientei a fost una foarte gravă din momentul admiterii în secția noastră.

A ajuns la noi cu insuficienţă multiplă de organ. Starea ei a fost cauzată de complicațiile pe care le aduce obezitatea morbidă. Din păcate, pe cursul nopții s-a instalat un stop cardiocirculator, iar în ciuda terapiei suportive maximale nu a răspuns la manevrele de resuscitare" , a precizat medicul primar de anestezie şi terapie intensivă Claudia Malancea, şef al ATI din cadrul Spitalului Judeţean, potrivit  Monitorul de Botoşani.

Citește și: A ajuns de nerecunoscut după ce a slăbit miraculos 25 de kilograme. "Am avut un motiv colosal"

Ce spune ministerul Sănătăţii

Cazul extrem al paciente a ajuns în atenția ministrului Sănătății. El promite un proiect care să rezolve problema.

Recunosc că nu a fost o problemă pe care să o aprofundăm, dar o să o aprofundăm şi o să avem o soluţie pentru pacienţii cu obezitate morbidă. Sau, dacă nu există paturi, nu sunt paturi, o să încercăm să rezolvăm printr-un proiect acest lucru", a transmis Alexandru Rafila.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Femeia, în vârstă de 59 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut, dar, din nefericire, multe spitale au refuzat să o interneze din cauza lipsei de paturi speciale pentru pacienții supraponderali.

Citește și: O femeie a fost obligată să curețe mizeria făcută de fiica ei în avion. Fetița are doar doi anișori

Acum, un medic este anchetat disciplinar tocmai pentru că s-ar fi opus internării. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si