VIDEO&FOTO | Spitalele din România NU mai fac față pacienților infectați cu mutația Delta! Bolnavii nu mai au loc în paturi și sunt conectați la oxigen pe scaune sau pe tărgi, pe holurile unităților medicale
Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București trece printr-o reală cauză generată de noul coronavirus. În secția COVID sunt internați mai bine de 100 de pacienți, iar saloanele nu mai au niciun loc liber, astfel încât medicii au aranjat mai multe paturi chiar pe holurile instituției pentru bolnavii de COVID.
Bolnavii de COVID continuă să vină la unitatea medicală în stări destul de avansate
„Iar pacienții continuă să vină cu forme severe de insuficiență respiratorie”, a fost anunțul făcut de unitatea sanitară, duminică, 3 octombrie.
Totodată, pe pagina de Facebook a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta au fost publicate mai multe imagini unde se poate observa cum bolnavii de COVID stau efectiv pe holurile unității medicale.
„Colegii mei nu mai fac față. De la ora 10.00, medicul de gardă nu a ieșit nici să bea apă și acum este ora 17.00.
Doamna doctor Ileana Stoicescu este de 7 ore în echipament”, a declarat, pentru Libertatea, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.
Tot în postarea publicată pe pagina de Facebook, reprezentanții institutului spun că se confruntă cu o altă problemă serioasă: lipsa de oxigen.
„Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul, nu pentru că nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacienților avem doar butelii de oxigen și concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut față de nevoia pe care ei o resimt”.
, se arată în postare.
Spitalele din România nu mai au resurse pentru bolnavii de COVID
Cu astfel de probleme se confruntă și medicii din vestul țării. Cadrele medicale spun că nu mai au resurse pentru a primi toți pacienții care se prezintă la spital.
„În fiecare zi ni se anunță locurile care mai sunt disponibile. Sunt câteva locuri pe care le numeri pe o mână. Sunt 5, 6, 7, 8 locuri. Trebuie apelat la ajutor extern pentru că, în curând, într-o zi, două, trei nu vom mai avea unde pune acești pacienți
În Timișoara am mai găsit resurse sanitare să mai fim câteva zile apți pentru a deservi COVID-19.
Ne este frică de ce se întâmplă la Iași și la București. Iar ce vedem în spațiul public, mai ales manifestările de ieri, care au avut loc în principal la București îi invităm pe acești domni care au organizat manifestarea să ne spună unde să mai internăm pacienți, pentru că noi pur și simplu nu mai știm unde.