Declarații șocante din partea pacienților COVID-19: „L-am văzut pe diavol”. Oamenii s-au îngrozit când au văzut cât de gravă le este starea și că au parte de tot felul de vedenii. Bolnavii au povestit trăirile lor din timpul șederii în spital.

Potrivit New York Times, pacienții infectați cu noul coronavirus internați pe secțiile de Terapie Intensivă experimentează halucinații greu de reprodus, unele dintre ele lăsându-i cu sechele pe o perioadă îndelungată.

Kim Victory, în vârstă de 31 de ani, este una dintre pacientele COVID-19. Femeia a declarat că s-a confruntat cu tot felul de vedenii în timpul internării sale cu insuficiență respiratorie cauzată de coronavirus. Kim a spus că totul părea atât de real, încât într-o seară și-a desfăcut singură tubul de respirație al ventilatorului.

Într-o altă seară, pacienta a povestit că a căzut de pe un scaun și a ajuns pe podeaua unității de Terapie Intensivă. „A fost atât de real și am fost atât de speriată”, a declarat tânăra, după recuperare.

Declarații șocante din partea pacienților COVID-19: „L-am văzut pe diavol”

Specialiștii au transmis că acest lucru se numește delir intraspitalicesc. Mulți bolnavi COVID-19 raportează aceste tipuri de halucinații puternice, deși nu sufereau de deficiențe cognitive anterioare.

Medicii au raportat aproximativ două treimi dintre pacienți ca suferind de acest tip de delir, însă în diverse moduri.

În timp ce unii sufereau de delir hiperactiv, adică halucinații și agitații paranoide, alții manifestau delir ipoactiv, adică viziuni interiorizate și confuzie. Există și cazuri care experimtenează ambele tipuri de stări.

pacienți covid 19 diavol

Se pare că halucinațiile pot avea efecte dăunătoare asupra omului pe termen lung, după cum atenționează specialiștii în domeniu. De exemplu, dacă un pacient stă mai mult în spital, și viteza vindecării va fi încetinită, iar riscul unei depresii post-traumatice crește simțitor.

Pacienții vârstinici chiar pot da în demență, dacă nu sunt tratați cum trebuie, cum cercetătorii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Există un risc crescut pentru deficiențe cognitive temporare sau chiar permanente. Este mai grav decât își dau seama oamenii”, a spus dr. Lawrence Kaplan, medic psihiatru.

Lipsa oxigenului și inflamația pot afecta creierul și buna lui funcționare. Și medicamentele folosite în tratarea bolii au un efect teribil asupra psihicului pacienților. Din cauza acestora, unii pacienți dezvoltă mici cheaguri de sânge, care, deși nu produc accidente vasculare cerebrale, pot perturba circulația și pot produce probleme cognitive și delir.

„Am fost într-o fază paranoică unde am crezut că există un fel de conspirație împotriva mea, că mă țin cu forța în spital. Când doctorul venea și mă întreba Vă simțiți în siguranță?, răspundeam Ajută-mă”, a declarat pentru The New York Times Ron Temko, spitalizat 60 de zile din cauza coronavirusului.

Anatolio Jose Rios, în vârstă de 57 de ani, este un alt pacient COVID-19.

El a fost intubat numai patru zile la Spitalul General din Massachusetts.

Citeste si: Este informția momentului! Klaus Iohannis, cea mai bună veste pentru români

Citeste si: Gopo 2020. ”La Gomera”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a câștigat nouă trofee

Citeste si: Țări zona verde. Lista actualizată a țărilor unde puteți merge în vacanță

„Am văzut oameni care stăteau pe podea ca și cum ar fi morți în ATI. Doctore, vedeți asta? Vor să mă omoare! O, Dumnezeule, a fost înspăimântător!”, își amintește acesta, adăugând că întreba dacă ușa salonului este antiglonț, iar doctorul, pentru a-l liniști, îi spunea că da.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mai mult, Rios chiar a crezut că va fi spânzurat, urmărind un asistent care a agățat o foaie de hârtie.

Pacientul susține că a avut câteva episoade terifiante. În luna mai, tatăl său a murit în Mexic din cauza coronavirusului. Acest lucru l-a făcut să își aducă aminte de unul dintre „visele” sale.

Citeste si: Anunț despre a patra etapă de relaxare. Nelu Tătaru: "Recomandările specialiștilor sunt..."

„L-am văzut pe diavol și l-am întrebat: Poți să-mi dai o altă șansă? și el a spus: Da, dar știi prețul. Acum cred că știu că prețul a fost tatăl meu”, a declarat Rios pentru NYT.

Chris Cuomo, vedeta CNN, povestește că a trecut printr-o perioadă cumplită din cauza coronavirusului. „Am avut insomnie din cauza febrei, iar atunci când adormeam aveam experiențe fantasmagorice care nu seamănă sub nicio formă cu visele, ci cu halucinațiile. L-am văzut, literalmente, pe tatăl meu (n.red – guvernatorul Mario Cuomo, decedat în 2015) stând pe marginea patului. Totul din cauza febrei, corpul tău o ia razna, pur și simplu”, a declarat acesta.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si