Jumătate dintre pacienţii cu covid-19 asistaţi respirator au murit în Germania
Jumătate dintre pacienţii cu covid-19 asistaţi respirator au murit în Germania. Coronavirus continuă să facă din ce în ce mai multe victime la nivel global.
O cincime dintre pacienţii cu covid-19 a murit din cauza noului coronavirus în spitalele germane, iar mortalitatea a atins peste jumătate (53%) în cazul personalor asistate respirator, relevă un studiu publicat miercuri, relatează AFP.
Publicat în revista medicală britanică The Lancet, studiul a fost efectuat de institutul ştiinţific al asigurătorului public AOK (Wido), Asociaţia medicinei de terapie intensivă şi urgenţă (Divi) şi Universitatea Tehnică din Berlin.
Rezultatele relevă totodată că mortalitatea a fost mai mare în rândul bărbaţilor (25%) decât al femeilor (19%). Aproape 30% dintre pacienţii în vârstă de 70 de ani nu au supravieţuit, iar nivelul creşte la 38% în rândul celor în vârstă de peste 80 de ani.
Dezvoltări grave ale bolii ”privesc mai ales bătrâni cu sănătatea deja afectată, însă ele au atins de asemenea pacienţi mai tineri”, precizează directorul Wido, Jürgen Klauber, care îndeamnă populaţia la prudenţă, pentru a evita infectarea.
Dintre pacienţii îngrijiţi la spital, 1.727 au fost asistaţi respirator- de două ori mai mulţi bărbaţi decât femei-, însă nivelul mortalităţii este asemănător în acst caz.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Italia prelungeşte starea de urgenţă
Citeste si: România și Suedia, cele mai multe decese de Covid-19 raportate la populație în ultimele 14 zile
Citeste si: Bilanţ dezastruos: Cum a evoluat mortalitatea în Europa, în perioada martie-mai 2020?
Pacienţii au rămas spitalizaţi în medie 14 zile- 12 zile cei care nu au avut nevoie de asistenţă, 25 de zile ceilalţi.
Un profesor de la Universitatea Tehnică, Reinhard Busse, subliniază că 240 de zile de asistenţă respiratorie este necesară, în medie, la un număr de 100 de pacienţi spitalizaţi.
”Este vorba despre date importante pentru a ne pregăti de un al doilea val al pandemiei”, a apreciat el, subliniind că nu anticipeazăprobleme de capacitate în spitale, inclusiv în cazul unei nivel de infectare mare.
Prin sistemul său de sănătate descentralizat, Germania a putut să-şi crească rapid capacitatea de primire a pacienţilor cu covid-19, spre deosebire de Italia, şi a rezistat în general mai bine virusului decât vecinii săi.
Autorităţile sanitare i-au îndemnat însă recent pe germani să rămână atenţi.
Citeste si: Florin Cîțu, despre intrarea în starea de urgență: „Ne-am pregătit acum să...”
Şeful Institutului Bober Koch (RKI) Lothar Wieler a insistat marţi asupra necesităţii imperioase a respectării regulilor de igienă, purtarea măştii şi distanţarea socială, în urma unei creşteri puternice a infecţiilor în ţară în timpulvacanţei de vară.
Miercuri, Germania înregistra 206.926 de contaminări cu noul coronavirus- cu 684 în plus faţă de marţi- şi 9.128 de morţi din cauza covid-19.