Pacienții cu COVID-19, internați la Terapie Intensivă, declarații năucitoare: „Cer acasă să moară acolo"
Mai mulți pacienți internați la ATI nu cred în temutul Sars-Cov-2. Cadrele medicale trag un semnal de alarmă, deoarece din ce în ce mai mulți infectați cer să ajungă acasă pentru a muri alături de familie.
Anumiți pacienți internați la Terapie Intensivă nu iau în considerare existența virusului COVID-19. Oamenii aflați pe patul de spital cred cu tărie că virusul este inexistent.
Până în prezent, aproximativ 86 de persoane au fost raportate ca fiind internate în secțiile de la Terapie Intensivă. 50 de ani este media de vârstă a pacienților care ajung în stare critică la ATI. Cadrele medicale fac eforturi deosebite pentru a salva viețile pacienților care se luptă cu o boală deși nu cred în existența ei.
Mai mulți tineri infectați cu Sars-Cov-2
În ultima vreme, tot mai mulți tineri ajung pe patul de la secția de Terapie Intensivă. La începutul pandemiei, cele mai grave cazuri erau raportate în rândul vârstnicilor, acum însă pacienții care ajung la spital au 40-50 de ani și dezvoltă forme grave de boală. Ei prezintă tot mai multe comorbidități.
„Peste 90% au diabet zaharat.
Unii au probleme cardiace. Vin cu infarct în antecedente. Avem pacienți care au ignorat tensiunea și glicemia mari. Nu s-au tratat pentru aceste afecțiuni", a precizat dr. Alina Nistor, medic ATI la Spitalul Județean Suceava.
Pacienții care se luptă cu forme grave ale virusului Sars-Cov-2 și nu cred în existența lui, duc o luptă grea cu medicii. Cadrele medicale încearcă să-i convingă de faptul că se confruntă cu o situație fără precedent și trebuie să le administreze medicamentele care să-i salveze.
„Avem pacienți la 80-86 de ani care cer acasă. Spun că nu înțeleg de ce i-a mai adus familia, pentru că ei au totul pregătit.
Conltientizează că situația este gravă și vor să moară acasă. Le spunem că trebuie să încercăm să îi tratăm. Unii chiar s-au făcut bine.”, a precizat dr. Alina Nistor.
Autoritățile trag un semnal de alarmă asupra populației. Oficialii le cer indivizilor ca atunci când dau dovadă de primul simptom al bolii să intre imediat în izolare la domiciliu. De asemenea, persoanele tinere sunt sfătuite să dea dovadă de responsabilitate și să-și protejeze părinții și bunicii, iar în cazul unor semne specifice infecătarii cu Covid-19, să stea acasă timp de 10-12 zile.