Refuzul de transfuzii a sângelui de la persoanele vaccinate anti-Covid este un fenomen care ia amploare. Părinții unui bebeluș cu probleme grave de sănătate au refuzat transfuzia de sânge. Cel mic suferă de stenoză a valvei pulmonare, o afecțiune care necesită intervenție chirurgicală.

Citește și: Câte persoane s-au vaccinat antigripal până în prezent. Ce trebuie să știi dacă vrei să te imunizezi

”Medicii se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți sau rude ale pacienților care nu doresc să accepte sânge donat de la cineva care a fost vaccinat, din cauza îngrijorărilor legate de informațiile privind vaccinurile cu ARN mesager. Acești medici trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care acest lucru îl poate reprezenta pentru viața pacienților care necesită transfuzii de sânge.", au scris jurnaliștii site-ului Radio Canada.

Câte persoane s-au vaccinat antigripal până în prezent. Ce trebuie să știi dacă vrei să te imunizezi

Vaccinurile antigripale sunt cea mai eficienta metoda de preventie a gripei. Iată câte persoane s-au vaccinat în campania 2022-2023. De asemenea, Ministerul Sănătății a anunțat că până la data de 27 noiembrie 2022 au fost vaccinate antigripal 1.320.623 de persoane.

Potrivit Ordinului MS nr. 3.262/2022

este precizat că ”  pentru a furniza serviciul de vaccinare împotriva gripei sezoniere, în farmaciile comunitare autorizate se pot administra vaccinurile destinate populației eligibile”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Așadar, românii se pot vaccina antigripal și în farmacii, nu doar la medicul de familie.

Citește și: De nedescris: Părinții unui bebeluș grav bolnav refuză donatorii de sânge vaccinați

Vaccinul împotriva virusurilor gripale este recomandat tututor persoanelor începând cu vârsta de 6 luni. Chiar dacă sunt anumite persoane care au risc crescut de îmbolnăvire, precum gravidele, copiii sau cei cu boli cronice, nu înseamnă că cei care se știu sănătoși nu sunt expuși și nu ar trebui să se vaccineze.

Potrivit specialiștilor, sezonul gripei durează în fiecare an din octombrie până în luna mai.

Citește și: Peste 3.700 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii și pneumonii, în Galați

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si