Nimeni nu știe de unde a pornit pandemia COVID-19. Temutul virus a ucis 4,3 milioane de oameni, de la sfârşitul lui decembrie 2019 şi până în prezent. Reprezentanții OMS au zis inițial că o „scurgere” dintr-un laborator este „extrem de improbabilă” şi a apreciat că este mai plauzibilă o transmitere de la animale. Prima ipoteză a fost reactualizată în iulie, după ce OMS a deplâns „dificultăţi ale cercetătorilor în avea acces la date brute chineze”.

Citeste si: O japoneză stabilită în Suceava s-a sinucis, după ce soțul ei a murit de coronavirus

Organizaţia a cerut apoi, la jumătatea lui iulie, un „control al laboratoarelor”.

China i-a reproşat o „lipsă de respect faţă de bunul simţ şi o aroganţă faţă de oameni de ştiinţă”.

Citeste si: Vaccinul Pfizer-BioNTech, eficient în fața mutațiilor actuale de coronavirus

De unde a pornit virusul Sars-Cov-2

Delegația ONU şi-a încheiat la 3 august „misiunea de a pune bazele unor eforturi comune de a identifica originile virusului”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Zece zile mai târziu, unul dintre anchetatorii-şefi, doctorul Peter Ben Embarek, a declarat la postul danez TV2, că pacientul zero ar putea fi un angajat al unui laborator din Wuhan. Este vorba despre un bărbat specializat în cercetare cu privire la SARS-CoV-2, înainte de răspândirea noului coronavirus în întreaga lume.

Acest cercetător ar fi muncit în contact cu un liliac care purta noul coronavirus şi care l-ar contaminat.

„Aici trece virusul în mod direct de la un liliac la un om”, a declarat doctorul danez.

Citeste si: Se dau bonuri de masă pentru românii care se vaccinează anti-COVID

pacientul zero al pandemiei coronavirus
Virusul Sars-Cov-2 face victime la tot pasul.[Sursa foto: PixaBay]

„În acest caz ar fi vorba despre un angajat al unui laborator, în loc de un sătean, la întâmplare, sau de altă persoană care ar avea contacte regulate cu lilieci”, declară el.

Cercetătorul precizează că aceasta este doar o ipoteză- în aşteptarea unor probe mai concludente cu privire la acest subiect, în cazul în care China acceptă să-şi dezvăluie secretele.

Citeste si: Certificatele digitale au devenit obligatorii în UE! Uite ce pași trebuie să urmezi pentru obținerea pașaportului Covid


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si