Suntem pe acest teren de padel din Timișoara. Aici l-am întâlnit pe Mădălin Ilinca, un tânăr, pasionat de acest sport tot mai căutat de cei dornici de mișcare.

Citește și: VIDEO- Mișcarea de dimineață, doză de vitalitate. Exercițiile fizice îmbunătățesc concentrarea și elasticitatea

Mădălin Ilinca, reprezentant club: „Este un sport care combină squash-ul cu tenisul de câmp și e mult mai antrenant, sunt pereți de sticlă de ajutorul cărora ne folosim ca să se ducă mingea într-o parte sau alta, poate fi jucat de toate categoriile

de vârstă începând de la copii mici și terminând cu persoane peste peste 60 de ani.”

Padel se joacă la dublu, pe un teren cu pereți din sticlă securizată 

Acest sport se joacă la dublu, pe un teren cu pereți din sticlă securizată, iar paletele și mingiile sunt aproape asemănătoare celor din tenis, cu mici diferențe.

„Avem paleta de padel care este o paletă din spumă acoperită cu mai multe straturi de carbon, iar mingea de joc este similară celei de tenis, doar că este puțin mai grea.”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sas Denis, sportiv: „Am ales să fac acest sport în urma unei accidentări de când jucam fotbal și am fost nevoit să fac pauză 2 ani, iar în această pauză am descoperit acest sport.”

Antrenorii susțin că acest sport este bine să fie practicat după o încălzire în prealabil.

Bristan Bogdan, antrenor: „Facem alergării gimnastică să putem să-i introducem puțin în ale mișcării, iar primul lucru este să învățăm loviturile de bază. Trebuie să ai un vibe foarte bun, trebuie să vii cu multă voie bună, pregătit de un efort susținut. Cred că este cel mai plăcut sport în momentul de față și sportul cu cea mai mare expansiune la nivel european.”

Și totodată în țara noastră.

Mădălin Ilinca, reprezentant club: „De la jumătate anului trecut în nomenclatorul sporturilor padelul este ca sport în România. Suntem în plin proces pentru a înființa Federația Română de Padel.”

La nivel mondial sunt milioane de oameni care practică acest sport între care se numără și tenismene celebri precum Rafael Nadal sau Serena Williams.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si