Un pădurar în vârstă de 50 de ani din județul Mureș și-a pus capăt zilelor după o serie de controale făcute de reprezentanții Ministerului Mediului și o ședință-fulger. 

Bărbatul era șeful unei brigăzi de la Ocolul Silvic, potrivit ProTv. Din primele cercetări, și-ar fi pus capăt vieții după seria de controale de la Ministerul Mediului.

Citeste si: Al doilea val de coronavirus? Ce țări din Europa sunt lovite brusc de "taifunul" Covid-19

Un senator din Cluj, a cerut o anchetă riguroasă, iar activiștii de mediu vorbesc despre presiuni enorme, care se fac asupra pădurarilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Bărbatul lucra la Ocolul Silvic din Gurghiu, județul Mureș. Ultima oară, povestesc apropiații, a fost văzut la o ședință cu colegii după o serie de controale de la minister, arată sursa citată.

Acuzație: este o rețea de criminalitate

După moartea pădurarului, senatorul Mihai Goţiu a solicitat public organelor de anchetă documentarea întregii activităţi infracţionale legată de tăierile ilegale de păduri din judeţul Mureş.

Și spune că este vorba despre o rețea de criminalitate extinsă, care nu se reduce doar la lucrătorii silvici.

Citeste si: VIDEO- Miliardarul Ioan Niculaie îi cere banii înapoi fostei logodnice. Alexandra Copilu: Nu i-am cerut bani pentru lucruri care nu erau adevărate

„Au fost mobilizați polițiști, salvamontiști, care au pornit în căutarea lui. Din păcate, bărbatul de 50 de ani din Hodac a fost găsit spânzurat”, spune Emilia Fărcaș, purtător de cuvânt IPJ Mureș.  

Citeste si: "Am dovada că a fost creat în laborator". Virusologul chinez, fugit într-un loc secret, aruncă bomba despre coronavirus

Reprezentanții Direcției Silvice recunosc că pădurarii sunt verificați riguros încă din luna iunie și asta ar putea reprezenta un stres în plus pentru ei.

„Evident că în momentul în care orice instituție este controlată o perioadă așa de lungă și de un număr așa de mare de oameni, bineînțeles că există o presiune asupra tuturor”, a explicat un director tehnic Direcția Silvică Mureș.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si