O pădure din judeţul Vrancea abundă în trufe, aceste bogăţii ale naturii, iar cei le care le găsesc le vând apoi chiar şi cu mii de euro pe piaţa occidentală.

România este una dintre puținele țări care se pot mândri că au în pădurile lor trufe. Din iulie și până la mijlocul iernii, pădurea din Rașca, din judetul Vrancea, devine un adevărat tărâm al făgăduinței pentru zeci de căutători ai ciupercilor valoroase.

Unde se găsesc trufele?

Vin frecvent cu mașinile, atât ziua, cât și în toiul nopții. Ca să le găsească, sunt ajutați de câini special antrenaţi. Sapă apoi la rădăcina copacilor, cu o unealtă asemenea unei macete.

Citeste si: VIDEO- În pandemie, românii vor preparate din ingrediente naturale și gustoase

Localnicii ne-au spus că au văzut mașini de Iași, mașini de Cluj, însă niciodată nu au știut ce îi atrage atât de mult în zona lor. Au aflat că aici se află niște ciuperci foarte scumpe, pe care nu oricine le poate găsi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De când a aflat că la câțiva metri de casa lui se găsește o adevărată comoară, George s-a gândit să caute și el trufe. Doar îi este imposibil să cumpere un câine special dresat, care costă peste 5.000 de euro.

Satul invadat de căutători

Primii căutători ai diamantelor negre au apărut în primăvara anului trecut, iar localicii din Rașca spun ca de atunci le invadează satul din ce în ce mai des.

Citeste si: Iată un top 5 al celor mai scumpe feluri de mâncare din lume! Tu ai fi dispus să dai atâţia bani?

Pădurea din România care abundă în ”diamante negre”. Cei care le găsesc le vând cu mii de euro

Pădurea din România care abundă în ”diamante negre”. Cei care le găsesc le vând cu mii de euro

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Căutătorii de trufe sunt consideraţi un fel de braconieri, pentru că, în căutarea valoroaselor ciuperci, acţionează haotic şi distrug habitatul natural, prin săpăturile pe care le fac. Iar asta duce la dispariţia trufelor care în mod normal pot rezista în păduri zeci de ani.

Un kilogram de trufe costă chiar și 3000 de euro

Trufele albe sau negre sunt considerate condimente exclusiviste în bucătăriile occidentale. Se folosesc în cantități infime, doar cât să dea gust celor mai rafinate preparate și au început sa cîștige tot mai mult teren. Un kilogram din cele albe ajunge să coste chiar 3.000 de euro.

Citeste si: Am aflat secretul celor mai bune paste! Trucurile din bucataria italieneasca pentru mancare ca la carte


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si